Fenerbahçe Fenerbahçe - Başakşehir maçı sonrası eleştirdi! 'Yakışmayan bir oyun tarzıydı bu'

Fenerbahçe - Başakşehir maçı sonrası eleştirdi! 'Yakışmayan bir oyun tarzıydı bu'

23.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 11'inci haftasında Fenerbahçe, Başakşehir'le karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka sarı-lacivertlilerin 84'üncü dakikada bulduğu golle 1-0'lık galibiyetiyle sonuçlandı. Zorlu mücadelenin ardından spor yazarları değerlendirmelerde bulundu. Usta kalem maçın ardından Emre Belözoğlu'nun oyun sistemini eleştirdi.

Fenerbahçe - Başakşehir maçı sonrası eleştirdi Yakışmayan bir oyun tarzıydı bu

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 11'inci haftasında Başakşehir'i konuk etti. Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda dolu tribünler önünde oynanan müsabaka sarı-lacivertlilerin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı. Başakşehir'in ilk yarıyı isabetsiz şut atamadan tamamlaması ve en net gol pozisyonunu 90+4'üncü dakikada bulması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Spor yazarları kritik müsabakanın ardından köşelerinde değerlendirmelerde bulundu. Duayen isim, Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona eren mücadelenin ardından Emre Belözoğlu'nun takımının oyun planı hakkında çarpıcı yorumlarda bulundu.

İşte Fenerbahçe - Başakşehir mücadelesi sonrası yapılan değerlendirmeler...

ŞAMPİYONLUK ROTASI ÇİZİLDİ / ERCAN GÜVEN

Her rakibin çare üretmek için kafa patlattığı Fenerbahçe’nin agresif formatı, maçın son çeyreğindeki Jesus rötuşlarıyla Belözoğlu’nu aştı ve teknik direktörlerin teknik/taktik yarışı anlamındaki maçı “usta” olan kazandı.
Oysa, Fenerbahçe’nin rakibi santradan itibaren kuşatma altına alıp hataya zorlamaya dayalı hızlı ve mücadeleci futboluna direnecek her türlü donanıma sahipti Başakşehir. Stoper Ndayisihiniye dün sarı kart cezalı olsa bile ligin en az gol yiyen takımıydı.
En çok gol atanla en az gol yiyenin maçında pozisyon belki azdı ama seyir zevki yüksekti. Dengeli ve emniyetli futbolu tercih eden her iki takımın da kendi oyununu oynadığı maçta hata yapanın gol yiyeceği apaçık ortadaydı. O yüzden gayret etse de Fenerbahçe fazla baskı yapamadı. Doğal olarak takım boyu uzadı. Rakip kaleyi ancak ilk yarım saatin ardında İrfan Can ve Batshuayi’nin vuruşları ile bulabildi.

Haberin Devamı

"LİNCOLN ÖNDE TUTTU"

Başakşehir’de Biglia markajsız oynayınca orta saha daha çok Başakşehir kontrolündeydi ve bu da konuk takımın tarzı olan pas oyununu kolaylaştırıyordu. Sıkıştığında Okaka’ya uzun toplar gönderen Başakşehir’i durduran ona adım attırmayan Gustavo idi. Sadece Traore ikili mücadelelerde Slazai’yi terletiyor sol kanat ise Serdar Aziz’e emanetti.
Rakibi, prese karşı presle yanıt verince ve Fenerbahçe istediği kadar önde oynayamadığında İrfan Can’ın yeteneğini sergilemesi, Batshuayi’nin pozisyona girmesi zorlaşıyordu ama Lincoln oyun kuruculuğu ile zaman zaman önde tuttu Fenerbahçe’yi.

Fenerbahçe - Başakşehir maçı sonrası eleştirdi Yakışmayan bir oyun tarzıydı bu

"DİĞER TUHAFLIK İSE..."

İyi düşünülmüş fakat düzgün atılamamış pasların maçında en kuvvetli gol olasılığı duran toptu belli ki… O yüzden önemli. 60’dan sonra Başakşehir ceza sahası yakınında İsmail’e yapılan faulü atlayan hakem bununla da kalmadı Başakşehir’den çıkan topa aut dedi kornerini de yedi Fenerbahçe’nin. Faulden sonra İsmail sakatlanıp yerini Arao’ya bırakmak zorunda kaldı. Bu kadar dengeli sonucu ayrıntıların belirleyeceği maçlarda VAR kontrolü dışındaki durumlarda hakemlerin daha özenli olması gerek.
Diğer tuhaflık ise 60’dan sonra Başakşehir’e dönen maça Jesus’un müdahale etmemesi ve sadece sakatlık yüzünden İsmail’i değiştirmiş olmasıydı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe - Başakşehir maçı sonrası eleştirdi Yakışmayan bir oyun tarzıydı bu

"ARTIK TREN KAÇTI"

Jesus’un hamlesi 75. dakikayı buldu ve toptan oldu. Batshuayi, İrfan Can, Valencia çıktı, Pedro, Emre Mor ve Rossi girdi. Yani kapalı savunmalara karşı daha etkili ve topu taşıyan ve ileride tutan forvet hattı.
Gerçekten fark etti takım. Pedro’nun futbol aklı, Emre’nin zeki pasları, Rossi’nin mücadeleciliği, Jesus’un neden geç kaldığını düşündürürken maçın bitmesine altı dakika kala Rossi’nin şahane golü yine Jesus’u haklı çıkardı.
Artık tren kaçtı… Bundan sonra Fenerbahçe’nin nereye kadar gideceğini ancak Fenerbahçe bilir. İster “Eksper” olur, ancak şampiyonluk garında durur… İster “duraklara” uğrar yarışa başka yolcuları da kabul eder.
Ancak zorlu Başakşehir testini de geçtikten sonra arkasında tam kapasite statla onu kolay kolay durduracak bir rakip olmadığı ve derin kadrosu nedeniyle kendi kendine yavaşlaması da mümkün olmadığı için, bir anlamda lig rotasının taslağı çizildi dün gece.
Lider Fenerbahçe.

Haberin Devamı

JESUS'UN HAMLESİ / ATTİLA GÖKÇE

Tam da şövalyelerin buluşması gibiydi Fenerbahçe - Başakşehir maçı… Puan cetvelinin ve istatistiklerin efendisi olarak takdir toplayan Fenerbahçe ve konuğu, birbirlerine önem vererek, saygı duyarak sanki düelloya değil, yuvarlak masa toplantısına katılmış gibiydiler.
Özellikle ilk yarıda oyunun “kontrol ve savunma” yanı ağır bastı. Fenerbahçe rakibini dört kez ofsayta düşürürken o sihirli hattı aşıp 2 ciddi gol pozisyonuna giren Traore kolay lokma olmadıklarını gösterdi. Başakşehir’in öteki ataklarında da Okaka  Serdar Aziz düellosuna tanık olduk. İkisi de birbirine kabaca giriyor her türlü faul ve çekme-itme hareketleriyle maçın özel gösterisini oluşturuyorlardı. Ama aferin… Kavga etmediler. Efendice konuşup birbirlerine temas ederek “ayıp ettiklerini” anlatmaya çalıştılar. hepsi o.

Haberin Devamı

"YAKIŞMAYAN BİR OYUN TARZIYDI"

Ev sahibi Fenerbahçe heyecanlı ve coşkulu seyircisini “müşteri memnuniyetiyle” eve göndermek için elinden geleni yaptı. Valencia ve Batshuayi ile çift santrforlu hücum hattı çok baskılı oynadı ama Başakşehir her defasında pozisyonu bozmayı bildi. Kazandıkları toplarla ne yaptılar? Dağınık biçimde uzağa şişirdiler, havaya savurdular. Başakşehir’e yakışmayan bir oyun tarzıydı bu. Emre Belözoğlu’nun takımından bir kez geçiş hamlesi göremedik.

Fenerbahçe - Başakşehir maçı sonrası eleştirdi Yakışmayan bir oyun tarzıydı bu

"UYGUN BİR HAREKETİNİ İZLEYEMEDİK"

İkinci yarıda “hamleyi yapan” Jorge Jesus oldu. Emre Mor, Rossi ve Arao Portekizli hocanın “saklı silahları” idi adeta… Oyun 68’de yapılan üç değişiklikle hem hızlandı hem de Fenerbahçe adına yoğun bir baskı gösterisine dönüştü. Tam da futbol seyircisinin, taraftarın beklediği, keyif aldığı görüntüler.
Fenerbahçe’nin o yoğun baskısına karşılık Başakşehir ligin önceki maçlarında gösterdiği mekanik oyunu, yaratıcı hamleleri yapamadı. Dünkü maçta özellikle beceri beklediğimiz oyunculardan fazla bir katkı göremedik. Biglia örneğin… Ustalığına uygun bir hareketini izleyemedik.

"BÜYÜK KONUŞMAYALIM"

Fenerbahçe’de ilk yarının hamleci oyuncusu İrfan Can Kahveci idi. İkinci yarıda İrfan Can oyundan alınırken, içeri girenler daha iyisini, fazlasını yaptılar. Hele Uruguaylı Rossi’nin golü.. Tam 20 metreden sağ ayak üstüyle usta bir plaseyle attığı gol ayakta alkışlanacak kadar güzeldi.
Fenerbahçe parlak elbisesine toz kondurmadan, sezonun büyük takımı özelliğini daha da geliştirerek… En yakın rakibini yenip liderlik koltuğuna oturarak büyük iş yaptı.Bu takıma uzaktan bakanlar artık nereye gittiğini biliyorlar. Büyük konuşmayalım…
Hedefine ulaşır ya da ulaşamaz. Hiç belli olmaz. Ama bu heyecanlı koşu bile futbolseveri mutlu etmeye yeter! 

 

Yazarlar