Dünya Bu neyin öfkesi? 2 bacağı olmayan adamı çapraz ateşe alıp öldürdüler

Bu neyin öfkesi? 2 bacağı olmayan adamı çapraz ateşe alıp öldürdüler

01.02.2023 - 09:27 | Son Güncellenme:

ABD'nin California eyaletinde polis dehşeti yaşandı. 2 bacağı olmayan engelli adam, yapılan müdahale dünya basınında ses getirdi

Bu neyin öfkesi 2 bacağı olmayan adamı çapraz ateşe alıp öldürdüler

ABD’nin Tennessee eyaletine bağlı Memphis şehrinde 29 yaşındaki siyahi Tyre Nichols’un 7 Ocak'ta polis tarafından "dikkatsiz araç kullandığı” gerekçesiyle durdurulup feci şekilde dövüldüğü anların görüntüleri yayınlandı. ABD’nin Tennessee eyaletine bağlı Memphis şehrinde 29 yaşındaki siyahi Tyre Nichols’un 7 Ocak'ta polis tarafından "dikkatsiz araç kullandığı” gerekçesiyle durdurulup feci şekilde dövüldüğü anların görüntüleri yayınlandı.

Haberin Devamı

Yayınlanan ilk görüntüye göre polislerden birinin ilk olarak Nichols'un aracına yaklaşarak durduğu ve silahını çekerek arabadan indiği görülüyor. Diğer polis ise Nichols'a küfrederek aracından inmesini söylüyor.

DEFALARCA ANNE DİYE BAĞIRDI

Siyahi genç 5 polisin şiddetine maruz kalırken, birinin Nichols'a “Seni copla döveceğim. Bana lanet olası ellerini ver” dediği duyuluyor. İki polisin yerdeyken Nichols'a feci şekilde vurduğu kameraya yansırken, siyahi gencin “Anne” diye bağırdığı görülüyor. Polisin hiçbir şekilde direnmeyen Tire Nichols'a acımasızca en az 9 kez vurduğu görülüyor.

Bu neyin öfkesi 2 bacağı olmayan adamı çapraz ateşe alıp öldürdüler

Sağlık görevlilerinin yerel saatle 20.41'de gelmesinin ardından ambulans ise 21.02'de kameranın görüş alanına giriyor. Dakikalarca dövülen siyahi genç 21 dakika ambulans bekliyor. Polisin dakikalarca dövdüğü siyahi genç, kaldırıldığı hastanede 3 gün sonra hayatını kaybediyor.

Haberin Devamı

ENGELLİ ADAMA SKANDAL MÜDAHALE

Yaşanan skandal olayın etkisi henüz geçmemişken ülkeden dehşet denilecek bir görüntü daha geldi. California'da kayıtlara geçen o anlar dünya basınınnda gündem oldu.Söz konusu olayda 2 bacağı olmayan Anthony Lowe Junior elindeki bir bıçakla polisten kaçmaya çalıştı. Yerde sürünerek giden Anthony'i 3 polis memuru bir anda çapraz ateşe aldı.

Bu neyin öfkesi 2 bacağı olmayan adamı çapraz ateşe alıp öldürdüler

OLAY YERİNDE ÖLDÜ

Kameraya yansıyan o anlarda en az 8 el ateş edildiği görüldü.Yerde hareketsiz bir şekilde yatan Anthony, ekipler tarafından kelepçelendi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ise genç adamın akciğerlerinden vurulduğunu ve iç kanama geçirdiğini tespit etti. Anthony, olay yerinde yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Korkunç olay sonrası acılı aileden açıklama geldi. Anthony'nin kardeşi LA Times gazetesine yaptığı açıklamada şöyle dedİ: 
'Kızım 4 yaşında ve onu çok seviyordu, onu çok özleyeceğiz. Adalet istiyoruz'