Dünya Zihinsel engelli kız amcasından hamile kaldı! Kürtaj olamayınca ülke karıştı

Zihinsel engelli kız amcasından hamile kaldı! Kürtaj olamayınca ülke karıştı

27.01.2023 - 09:55 | Son Güncellenme:

Polonya'da yaşanan mide bulandırıcı olay sonrası kadınlar sokağa döküldü. Binlerce kadının eylemleri sonrası bakanlıktan konuyla ilgili açıklama geldi.

Zihinsel engelli kız amcasından hamile kaldı Kürtaj olamayınca ülke karıştı

Polonya'nın Podlasie bölgesinde meydana gelen mide bulandırıcı olay ülkeyi karıştırdı. Skandal sonrası yüzlerce kadın sokaklarda eylem yaptı.

Haberin Devamı

Polonya basınında ortaya çıkan haberlerde, 14 yaşındaki zihinsel engelli bir kız çocuğunun amcası tarafından tecavüze uğradığı yazıldı.

KÜRTAJ OLAMADI

Genç kız, ileri seviyede yaşadığı zihinsel sorunlar yüzünden hem tecavüzü hem de hamile kaldığını anlamadı. Teyzesi tarafından götürülen doktorda fark edilen skandal ise tam burada başladı. Polonya yasalarına göre, eğer bir kadın tecavüz veya ensest ilişki sonrası hamile kaldıysa bebeği henüz fetüs halindeyken kürtaj olabilir.

'NEREYE GİDERSEN GİT'

Ancak bölgede bulunan 2 hastane genç kızın teyzesinin bu isteğini reddetti. Tecavüzü doğrulayan savcılık belgelerinde ise genç kızın teyzesi kendilerine "acımasız ve insanlık dışı" davranıldığını belirterek hastanenin kendilerine şöyle dediğini öne sürdü:

Haberin Devamı

'Burada kürtaj yapmıyoruz. Nereye gidersen git. Hangi hastanenin kürtaj yapacağını da bilmiyoruz, bizi ilgilendirmiyor'

Zihinsel engelli kız amcasından hamile kaldı Kürtaj olamayınca ülke karıştı

Bu açıklamaların ardından ülkede bulunan FEDERA ( Kadın hakları örgütü) isimli dernekle iletişime geçen teyze, genç kızın kürtaj olmasını sağladı. Varşova'da gerçekleşen kürtaj sonrası mağdurun durumunun iyi olduğu belirtildi. FEDERA'dan yapılan açıklamada ise skandalla ilgili şunlar söylendi:

'Doktorların davranışlarını anlayamıyoruz. Empati yapmalılar. Söz konusu olaya diyecek çok fazla bir şeyimiz yok'

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Olayın kısa sürede gündem haline gelmesi üzerine Polonya İçişleri Bakanı katıldığı bir televizyon programlarında açıklamada bulundu. Hastane ve doktorların kürtaj konusunda hatalı olduğunu belirten Bakan, şöyle konuştu:
'Böyle bir durumda ya kürtaj yapılacak ya da kürtajın yapılacağı yeri söyleyecekler. Hastane yasalarımızı ihlal etti'

Korkunç olayın yaşandığı Podlasie milletvekili Paweł Krutul ise yaşananları kınayarak yasaları eleştirdi. Krutul konuyla ilgili şöyle dedi:
'Genç kızlar aptal yasalarınız yüzünden acı çekiyor. Bu bir rezalet, kadınlar için nasıl bir kader hazırladığınıza bir bakın'