Dünya Çetelerin silahlı savaşı! Çocuk parkının yanı başında kaos

Çetelerin silahlı savaşı! Çocuk parkının yanı başında kaos

18.12.2023 - 15:29 | Son Güncellenme:

Çaldıkları araçlarıyla takibe başladılar, silahlarını çıkartıp üst üste ateşlediler. Çocuk parkının yanı başında tehlike saçtılar.

Çetelerin silahlı savaşı Çocuk parkının yanı başında kaos

Çete üyeleri İngiltere'nin Wolverhampton şehrinde bulunan bir çocuk parkının hemen dışında arabalarının camlarından umursamazca silahlarını ateşledi. Açılan ateş sonucu kurşunlar iki çocuğa isabet etti.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Mayıs ayında kayda alınan görüntülerde, çete üyelerinin çaldıkları araçla, rakip çetenin kaçırdığı arabayı hızla takip ettiğini ve silahlarını çıkartarak ateşlediğini gözlere önüne serdi. Çetelerin silahlı çatışmasında yanı sıra arabalardan birinin camı da patladı.

11 yaşındaki Shelley Road adındaki kız çocuğu, parkta masum bir şekilde oynarken bacağından vuruldu. Bu sırada yakındaki otoparkta bisiklete binen 15 yaşındaki bir çocuk dizinin hemen altından yaralandı.

ŞOK VE KORKU İÇİNDE BIRAKTI

Çetelerin silahlı savaşı Çocuk parkının yanı başında kaos

İkisi de derhal hastaneye kaldırılırken, yaşanan dehşet yerel halkı şok ve korku içinde bıraktı.

Silahlı saldırganlar kaçtıktan sonra silahlarını ve cep telefonlarını hızla imha etti. Olay yerinde görgü tanığı yoktu ancak yürütülen soruşturmaların ardından yerel güvenlik güçleri haydutların izini sürmeyi başardı.

Haberin Devamı

Çetelerin silahlı savaşı Çocuk parkının yanı başında kaos

Polis saldırganların yakalanma anının görüntülerini paylaştı.

Polis, 14 Aralık Perşembe günü Birmingham Crown Court'ta üç kişinin cinayete teşebbüs ve ağırlaştırılmış araç gaspından suçlu bulunduğunu açıkladı.

TAMAMEN ŞANS ESERİ

Çetelerin silahlı savaşı Çocuk parkının yanı başında kaos

Buna göre 22 yaşındaki Kian Durnin, Tireq McIntosh ile arabayı kullanıyordu ve her iki adam da silahla ateş açtı. 24 yaşındaki Martinho De Sousa'nın arka koltukta oturduğu tespit edildi.

Durnin, McIntosh ve De Sousa'nın 20 Aralık'ta cezalarının açıklanması bekleniyor. İngiliz basınına göre, en az altı el ateş edildi ve iki çocuğun daha ciddi şekilde yaralanmaması veya ölmemesi tamamen şans eseri.

Dedektif Francis Nock olayla ilgili açıklamasında şöyle konuştu:

"Amaçlanan hedeflerin kim olduğunu veya saldırının neden gerçekleştiğini hiçbir zaman bilemeyebiliriz, ancak bunun Wolverhampton bölgesindeki çeteler arasında gerginlikler içerdiğine ve yasadışı uyuşturucularla bağlantılı olabileceğine inanıyoruz. Bu, çocuk oyun alanının yanında ölümcül silahlarla ateş etmekten çekinmeyen adamlar tarafından yapılan korkakça bir saldırıydı."