Dünya Sağ kalanlar kaplanlara yedirildi! Parçalanan kaslara acı biber döktüler

Sağ kalanlar kaplanlara yedirildi! Parçalanan kaslara acı biber döktüler

20.04.2023 - 15:18 | Son Güncellenme:

Sinaloa kartelini yöneten El Chapo'nun oğullarının sadist yöntemleri tüyler ürpertti, Navolato çiftliğinde 'şanslı' olanlar kurşuna dizilirken sağ kalanları ise hayal bile edemeyecekleri bir ızdırap bekliyordu.

Sağ kalanlar kaplanlara yedirildi Parçalanan kaslara acı biber döktüler

Kötü şöhreti tüm dünyayı saran 'El Chapo' lakaplı Meksikalı kartel lideri Joaquin Guzman'ın oğulları; 'Los Chapitos' ismiyle biliniyor. Her yıl uyuşturucu satışından milyarlarca dolar kazanan Los Chapitos'ları iktidarda tutansa; cinayet, kargaşa ve işkence.

Haberin Devamı

ABD Adalet Bakanlığı'nın ünlü Sinaloa kartelini hedef alan 28 sayfalık yeni iddianamesi, şok detaylar içeriyor. Yakın zamanda yayınlanan iddianame, El Chapo'nun oğulları Ivan, Alfredo Guzman Salazar, Joaquin ve Ovidio Guzman Lopez dahil olmak üzere 28 Sinaloa kartel lideri ve üyesini, dünyadaki 'en büyük, en şiddetli ve en verimli' fentanil kaçakçılığı çetesini yönetmekle suçladı. Yanı sıra, kardeşlerin ve yandaşlarının sadist işkence yöntemlerinin sınır tanımadığını da ifşa edildi.

Sağ kalanlar kaplanlara yedirildi Parçalanan kaslara acı biber döktüler

YER: NAVOLATO ÇİFTLİĞİ

Dosyaya göre, 39 yaşındaki Ivan'ın sahibi olduğu Navolato isimli Sinaloa çiftliği, korku filmine dönüşen sorgulamaların yapıldığı yer. Rakip kartel üyeleri, işbirliği yapmayı reddeden kanun görevlileri ve sadakat yoksunu Sinaloa mensupları işkence için çiftliğe taşınıyor.

Haberin Devamı

Navolato'daki işkence yöntemleri arasında, Waterboarding ve elektrik şoku yer aldı. ABD'nin Irak işgali sırasında tanınan 'Waterboarding' tekniğinde, işkence edilen kişi 45 derece eğimli bir tahta üzerine başaşağı yatırılıyor. Elleri ve ayakları bağlanan kurbanın yüzü ise bir bezle kapatılıyor. X şeklini alan kurbanın yüzüne havadan tazyikli su dökülüyor. Bir diğer adı 'su tahtası' olan yöntemde işkence görenlerin yaşadığı his ise, akciğerlerinin suyla dolması, yani boğulmak. ABD, Waterboarding yöntemini altı yıl önce yasakladı.

Sinaloa'nın işkence çiftliğine getirilenler, istenen bilgileri daha fazla dayamayarak verdiğinde, işe yaramaz hale gelerek yok ediliyorlardı. 'Şanslı' olanlar vurularak hızlıca öldürüldü.

Sağ kalanlar kaplanlara yedirildi Parçalanan kaslara acı biber döktüler

Onlar kadar şanslı olamayanlar ise, kardeşlerden ikisinin 'evcil hayvan' olarak beslediği kaplanlara yem olarak atılıyordu.

İddianamede anlatılanlara göre, kartel üyelerinden biri yakalanan bir federal kolluk görevlisinin kaslarını tirbuşonla parçaladı, ardından açık yaralarına ve burnuna acı biberler döktü. Meksikalı polisin daha sonra vurularak infaz edildiği söyleniyor.

'GÜMÜŞ VEYA KURŞUN'

Muhbirlerden biri, "Sinaloa'da caddenin karşısına yürüyerek geçebilirsiniz ve caddede cesetlerle dolu siyah çantaları görürsünüz" deyip ekliyor:

"Sabah oğlunuzu okula götürürken bu çantaları görür ve içlerinde cesetler olduğunu bilirdiniz. Ne demek istediklerini herkes bilirdi. Yollanan mesaj, 'Sorun çıkarma, yoksa senin de başına bu gelir."

Yanı sıra iddianamede rakip uyuşturucu kartelleri ve hükümet yetkililerinin kaçırılacağı, işkence göreceği ve öldürüleceği de açıklanıyor. Ancak sıradan vatandaşlar da kurban olarak seçildi.

Haberin Devamı

Sinaloa, uyuşturucu kuryeleri olarak genellikle yerel halkın işbirliğine ihtiyaç duyduğunda bir teklif sunardı ancak bunu düşünmek için zaman veya seçenek tanınmazdı.

Sağ kalanlar kaplanlara yedirildi Parçalanan kaslara acı biber döktüler

New York Post'a konuşan yazar Don Winslow, kartelin yerel halka 'plato o plumo-gümüş veya kurşun' olarak adlandırdığı anlaşmalar sunduğunu söylüyor. Sinaloa hakkında yoğun araştırma yapan bir isim olan Winslow, şöyle devam ediyor:

"Evet dersen ve çok para alırsın ancak hayır demeye cesaret edersen seni öldürürlerdi, hatta belki aileni de kurban ederlerdi. Çocuğunuzu gözünüzün önünde öldürürler, hala evet demezsen seni de ortadan kaldırırlardı. Sonraysa sıradaki adama giderek 'Philippe ve oğlunu etrafta gördünüz mü?' diye sorarak gözdağı verirlerdi. Yaklaştıkları adam yeni kurbanları olmaktan korktuğu için ne isterlerse yapardı."

Meksika polisi ve ordu birlikleri, Ekim 2019'da El Chapo'nun yerine geçip karteli yöneten oğlu Ovidio'yu sürpriz bir şekilde gözaltına aldı. Ancak gözaltının ardından yaşanacakları kimse tahmin edemezdi.

Sağ kalanlar kaplanlara yedirildi Parçalanan kaslara acı biber döktüler

Uzun namlulu silahlarla sokaklara inen Sinaloa üyeleri, şehri kelimenin gerçek anlamıyla savaş alanına çevirdi. Evler, işyerleri ve araçların zarar gördüğü çatışmalarda onlarca kişi öldü, 51 mahkum firar etti. Meksika yönetimi, isyanın ardından Ovidio'yu serbest bıraktı.

Haberin Devamı

Aradan geçen yaklaşık üç yılın ardından Ocak 2023'te bir kez daha düğmeye basıldı, 32 yaşındaki Ovidio Guzman bir kez daha yakalandı. Sinaloa üyeleri yine asker ve polisle çatıştı, yollara barikatlar kurup sokaklarda araçları ateşe verdi. Kartelin gözü o kadar dönmüştü ki, havalimanındaki uçaklara ateş açıldı. Olaylarda 10'u asker 19'u kartel üyesi 29 kişinin öldüğü açıklandı.

Sağ kalanlar kaplanlara yedirildi Parçalanan kaslara acı biber döktüler

Helikopterle başkent Mexico City'ye gönderilen Ovidio Guzman, en üst seviyede güvenlikli bir hapishanede tutuluyor. ABD, oğul Guzman'ın da iadesini istiyor ancak Mexico City yönetimi şimdilik bu talebe sıcak bakmıyor. Halihazırda ABD'de bir cezaevinde hapis yatan El Chapo Guzman, 2017 yılında Meksika tarafından kuzey komşusuna iade edilmişti.