Dünya Chemnitz’de gruplar karşı karşıya geldi

Chemnitz’de gruplar karşı karşıya geldi

03.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Almanya’nın Chemnitz kentinde geçtiğimiz hafta bir Alman’ın öldürülmesinin ardından başlayan yabancı karşıtı gösteriler devam ediyor.

Chemnitz’de gruplar karşı karşıya geldi

“Almanya için Alternatif” (AfD) partisi ile “Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar” (PEGIDA) oluşumunun “sessiz yürüyüş” sloganıyla düzenlediği etkinliğin, karşıt gösteriler sebebiyle tamamlanamadığı bildirildi. 1.800 polisin görevlendirildiği eylemlerde, mültecileri destekleyenlerin sayısının 3 bin 500 kişi, karşıt eyleme katılımın sayısının ise 4 bin 500 olduğu açıklandı. Almanya bayrakları taşıyan ve “Merkel gitmeli” sloganları atan aşırı sağcıların, sol grupların aynı yürüyüş güzergahında toplanması sebebiyle protestolarını bir süre durdurdukları kaydedildi. Yürüyüş sırasında aşırı sağcılar ile karşıtları arasında gerginlikler yaşanması üzerine, polisin araya girdiği ve müdahale ettiği de belirtiliyor.

Haberin Devamı

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, gösteriler nedeniyle vatandaşlara seslenerek, harekete geçmeye çağırdı. Maas, “Rahat kanepelerimizi terk edip sözü almalıyız. Maalesef toplumumuz, terk etmemiz gereken bir konforun içinde” diye konuştu.