Dünya Danimarka'dan dikkat çeken Kur’an-ı Kerim adımı! Yasal yollar aranacak

Danimarka'dan dikkat çeken Kur’an-ı Kerim adımı! Yasal yollar aranacak

30.07.2023 - 21:06 | Son Güncellenme:

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen, Danimarka hükümetinin Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıları önlemek için yasal yollar arayacağını aktardı.

Danimarkadan dikkat çeken Kur’an-ı Kerim adımı Yasal yollar aranacak

Danimarka ve İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar devam ederken, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen, Danimarka hükümetinin Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıları önlemek için yasal yollar arayacağını aktardı.

Haberin Devamı

Rasmussen yaptığı açıklamada, "Yakma olayları, birkaç kişi tarafından gerçekleştirilen son derece saldırgan ve pervasız eylemlerdir. Bu birkaç kişi, Danimarka toplumunun üzerine inşa edildiği değerleri temsil etmiyor. Danimarka hükümeti bu nedenle, örneğin diğer ülkelerin, kültürlerin ve dinlerin aşağılandığı ve bunun Danimarka için, özellikle de güvenlik açısından önemli olumsuz sonuçları olabileceği özel durumlara müdahale etme ihtimallerini araştıracak.” dedi.

Rasmussen, bu konuda alınacak tedbirlerin anayasal olarak korunan ifade özgürlüğü çerçevesinde ve Danimarka'da ifade özgürlüğünün çok geniş bir kapsama sahip olduğu gerçeğini değiştirmeyecek şekilde yapılması gerektiğini ileri sürdü.

Haberin Devamı

Danimarka ve İsveç’te aralarında Türkiye Büyükelçiliğinin de bulunduğu çok sayıda ülkenin büyükelçilikleri önünde Kur’an-ı Kerim ateşe verilmişti.

 

BAKAN FİDAN, İİT TOPLANTISINA KATILACAK

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kuran-ı Kerim'e yönelik tekrarlanan saldırıları görüşmek üzere 31 Temmuz Pazartesi günü çevrim içi olarak gerçekleştirilecek İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 18'inci Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katılacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Bakanımız, İsveç ve Danimarka'da Kuran-ı Kerim'e yönelik tekrarlanan saldırıları görüşmek üzere 31 Temmuz Pazartesi günü çevrim içi olarak gerçekleştirilecek İİT 18'inci Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katılacaktır. Toplantı çerçevesinde Avrupa'da artan İslam düşmanlığı bağlamında İİT nezdinde atılabilecek somut adımlar ve bu menfur saldırılara karşı İİT üye ülkelerince ortak bir tutum benimsenmesi ele alınacaktır" denildi.