Dünya Deprem değil İsrail vahşeti! Sabah 05.00'te arayıp vurdular

Deprem değil İsrail vahşeti! Sabah 05.00'te arayıp vurdular

20.10.2023 - 16:13 | Son Güncellenme:

Gazze şehri yakınlarındaki Zehra kasabasında yaşayanların telefonları sabah gün ağarmadan çaldı, dışarıya koşmalarıyla birlikte füze yağmuru başladı.

Deprem değil İsrail vahşeti Sabah 05.00te arayıp vurdular

İsrail'in Gazze'yi haritadan silmeyi hedeflediği savaşta yarın itibarıyla iki hafta dolacak, savaş uçakları 2,3 milyon insanın dünya ile irtibatının kesildiği 41 kilometrelik şeridi aralıksız bombalıyor.

Haberin Devamı

Gazze sınırına yığılan birlikleri Perşembe günü ziyaret eden İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, kara operasyonunun yakında başlayacağını söyledi. Gallant, bugün ise Gazze'de planladıkları savaşın üç aşamalı olacağını, son aşamada Gazze Şeridi'nde yeni bir güvenlik rejiminin kurulacağını belirtti.

Geçen hafta Gazze'nin kuzeyinde yaşayan 1,1 milyon insana güneye doğru gitmeleri yönünde tahliye emri veren İsrail ordusu, buna karşılık kafilelerin can havliyle gittiği güneydeki şehirlere de saldırıyor. Nüfusu 400 binden 1 milyona çıkan Han Yunus gibi şehirler günlerdir bombardımana tutuluyor, Mısır sınırına yakın konumdaki Refah'ta da patlamaların ardı arkası kesilmiyor.

Filistinli yetkililer, savaşın on üçüncü gününde can kaybının 4 bin 137'ye çıktığını açıkladı. Gazze'de hayatını kaybedenlerin 1500'den fazlası çocuk, 1000'den fazlası kadın. Gazze'yi yöneten Hamas'a saldırdığını öne süren İsrail ordusunun bombardımanında, neredeyse her gün 400 Filistinli yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

İsrail savaş uçakları geride kalan haftada El Ehli Hastanesi'ni füzeyle vurdu, Perşembe akşamı ise Gazze'nin en eski kilisesini hedef aldı. Binlerce sivilin sığındığı El Ehli Arap Hastanesi'nin bahçesini cehenneme çeviren saldırıda 471 insan yanarak can verdi.

TELEFONLAR SABAH 05.00'TE ÇALDI

Deprem değil İsrail vahşeti Sabah 05.00te arayıp vurdular

Uluslararası haber ajansı AFP, Tel Aviv yönetimi tarafından uygulanan tam kuşatmada gıda, su, elektrik ve gazın kesildiği Gazze'deki İsrail vahşetini apaçık ortaya koyan fotoğraflar servis etti.

Deprem değil İsrail vahşeti Sabah 05.00te arayıp vurdular

AFP, Gazze Şeridi'nin ortasındaki Gazze şehrinde yer alan Zehra kasabasını havadan fotoğrafladı. Yaklaşık üç bin nüfuslu Zehra kasabasında bazı sokaklardaki evlerin tümünün yok olduğu depremi hatırlatan kareler var.

Deprem değil İsrail vahşeti Sabah 05.00te arayıp vurdular

Haritadan silinen sokağın yanı sıra enkaza dönmüş bazı binalardan halen mavi dumanların gökyüzüne yükseldiği görülüyor.

Deprem değil İsrail vahşeti Sabah 05.00te arayıp vurdular

Al Jazeera, İsrail ordusunun Zehra bölgesindeki dört apartman bloğunu hedef aldığını ve binaların yerle bir olduğunu bildiriyor.

Deprem değil İsrail vahşeti Sabah 05.00te arayıp vurdular

Kerim Kuud ve ailesi beş yıldır bu binalarda yaşıyordu. Sabah 05.00 sularında İsrail ordusu tarafından arandıklarını anlatan Kuud, acil binaları tahliye emri aldıklarını söyledi. Hangi bloğun hedef alınacağının bildirilmediğini aktaran Gazze sakini, dışarıya koşmalarıyla birlikte İsrail ordusunun sırasıyla kule 10, kule 3, kule 1 ve kule 5'i füzelerle vurduğunu gördüklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Binalarda yaşayan bir başka Filistinli, Muhammed Rüşdi Abdullatif ise sabah gün ağarmadan verilen tahliye emrinin panik ve kaosa yol açtığını anlattı.