Dünya Dünyanın en acılı ölümü! 83 gün zorla yaşatıldı: Derisi eridi, kan kustu

Dünyanın en acılı ölümü! 83 gün zorla yaşatıldı: Derisi eridi, kan kustu

02.02.2023 - 11:02 | Son Güncellenme:

23 yıl önce dünya tarihinin en fazla radyasyona maruz kalan insanı olarak kayıtlara geçen ve zorla yaşatılmaya çalışarak işkence edilen Hisashi Ouchi'nin acı dolu hikayesi dünyada tekrar ses getirdi.

Dünyanın en acılı ölümü 83 gün zorla yaşatıldı: Derisi eridi, kan kustu

1999 yılında Japonya'da yaşanan korkunç olay, tam 23 yıl sonra tekrar dünyada gündem oldu. Söz konusu olay Tokaimura Nükleer Santrali'nde yaşandı. Hisashi Ouchi isimli bir çalışan, mesai saatinde arkadaşıyla birlikte litrelerce uranyumun bir fıçıya dökülmesine yardım ediyordu.

Haberin Devamı

Normal şartlarda özel ekipmanla yapılması gereken dökme işlemini o gün çıplak ellerle yapan 2 arkadaş ve bölgede bulunan ayrı bir çalışan dünya tarihine geçti. Bir insanın maruz kalabileceği en yüksek radyasyona maruz kalan santral personelini acı dolu günler bekliyordu.

VÜCUDUNDA KAN HÜCRESİ KALMADI

3 kişi arasında ise en fazla vücudu radyasyona maruz kalan kişi Hisashi Ouchi oldu. Apar topar hastaneye götürülen Ouchi, zar zor nefes alırken radyasyon yanıkları tüm vücudunu kaplamıştı ve gözleri kan sızdırıyordu. Hastanede yapılan tespitlerde ise eşine az rastlanır bir olay yaşandı. Doktorlar Ouchi'nin vücudunda hiçbir beyaz kan hücresinin kalmadığını saptadı. Radyasyon hepsini yok etmişti. 

Dünyanın en acılı ölümü 83 gün zorla yaşatıldı: Derisi eridi, kan kustu

DERİSİ ERİDİ KAN KUSTU

O andan itibaren otuz beş yaşındaki Ouchi'nin işkencesi, doktorların onu iradesi dışında hayatta tutmak için deneyler yapmasıyla başladı. Ameliyata alınan Ouchi, kan nakli ve kök hücre tedavisi ile hayatta tutuldu ancak o günler Ouchi için işkence gibiydi. Hastanede 59 gün kalan Ouchi bu süreçte 3 defa kalp krizi geçirdi.

Haberin Devamı

Ancak doktorlar onu her seferinde hayata döndürmeyi başardı. 83 günlük tarif edilemez bir ıstıraptan sonra Ouchi, çoklu organ yetmezliğinden öldü.

ÇERNOBİL'DEKİ RADYASYONUN KATBEKAT FAZLASINI YEDİ

Söz konusu nükleer tesisin bir üst firması olan JCO isimli şirket ise mağdurların ailelerine yüklü bir tazminat ödedi. Toplamda 121 milyon dolar para ödeyen şirket Japon tarihine korkunç olay sayesinde ismini yazdırdı.

Öte yandan Ouchi'nin vücudunun 17 Sievert radyasyona maruz kaldığı da ortaya çıktı. Bu rakam Çernobil'de çalışan kurtarma ekiplerinin kaldığının katbekat fazlasıydı. Söz konusu ekipler o dönem 0.25 Sievert radyasyona rağmen çalışmalarını sürdürmüştü.