Dünya Enkaz altında dünyaya gelen Aya bebeği teyzesi evlat edindi

Enkaz altında dünyaya gelen Aya bebeği teyzesi evlat edindi

20.02.2023 - 09:16 | Son Güncellenme:

Deprem sadece Türkiye'yi değil, Suriye'yi de vurdu. Can kaybı 6 bine yaklaştı. Enkaz altında dünyaya gelen mucize bebekle ilgili de yeni gelişme yaşandı.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Suriye'de yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Dünya Suriye'deki dramı mucize bebeğin görüntüsüyle duyurdu.

Haberin Devamı

Afrin'de bir anne bebeğini enkaz altında dünyaya getirirken hayatını kaybetti. Kurtarma ekipleri onlara ulaştığında bebek hayattaydı. Göbek kordonu ise annesine bağlı haldeydi. O faciada anne, babası ve 4 kardeşini kaybeden mucize bebek tedavi altına alındı. Ona gözü gibi bakan personel Aya ismini verdi. Bebeği evlat edinmek için binlerce kişi başvuru yaptı. Mucize eseri sağ kalan bebeği kaçırma girişimleri olduğu da iddia edilmişti. Günler sonra Aya bebeği teyzesinin evlat edindiği ortaya çıktı. Enkaz altında ona hayat veren annesinin ismi Afra'ydı. Teyzesi minik bebeğe annesinin adını verdi.

Suriye'de enkaza dönen bölgelerde bilanço ağırlaştı, can kaybı 6 bine yaklaştı. 12 yıllık iç savaşın ardından yetersiz yardımlar Suriye'yi insani krizin eşiğine getirdi.

Haberin Devamı

Bölgede yaşayan bir depremzede de, 'Beni beslemelerini istemiyorum. Sadece sığınakta kalmam için bana bir oda sağlamalarını istiyorum.' şeklinde konuştu.

Enkaz altında dünyaya gelen Aya bebeği teyzesi evlat edindi

SURİYELİLER 'DEPREM İZNİ' İLE ÜLKELERİNE DÖNÜYOR

Deprem felaketinin ardından iç savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Türkiye'ye gelen çok sayıda sığınmacı Suriye'ye gitmik için Kilis Valiliğine başvuruda bulundu. Başvuruları değerlendiren valilik, depremzede yakını Suriyelilerin, 6 ay süreyle ülkelerine gitmelerine izin verdi. Verilen iznin ardından çok sayıda Suriyeli, Kilis'te bulunan Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçiş yaptı. Sınır kapısından şu ana kadar 1500 Suriyelinin ülkesine gittiği öğrenildi. Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA)