Dünya Zelenskiy ile kritik görüşme! Ukrayna İçişleri Bakanı'nın vefatı sonrası Erdoğan'dan taziye

Zelenskiy ile kritik görüşme! Ukrayna İçişleri Bakanı'nın vefatı sonrası Erdoğan'dan taziye

20.01.2023 - 17:53 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Zelenskiy ile kritik görüşme Ukrayna İçişleri Bakanının vefatı sonrası Erdoğandan taziye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeler ele alındı.

Haberin Devamı

BAŞ SAĞLIĞI DİLEDİ

Erdoğan görüşmede, Ukrayna’da çarşamba günü yaşanan elim helikopter kazası dolayısıyla taziyelerini ileterek, Rusya ve Ukrayna arasında kalıcı barışın tesisi için güçlü diplomatik katkı vermeye, bu süreçte kolaylaştırıcılık ve arabuluculuk görevini üstlenmeye hazır olduklarını yineledi.

UKRAYNA İÇİŞLERİ BAKANI HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Ukrayna'nın Brovary şehrinde bir anaokulunun yanına helikopter düşmesi sonucu Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrsky'nin de aralarında bulunduğu 14 kişi hayatını kaybetmişti.

Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrsky, Bakanın Birinci Yardımcısı Yevhen Yenin ve Bakanlık Müsteşarı Yurii Lubkovich’in de aralarında bulunduğu 6 bakanlık yetkilisinin hayatını kaybettiği kazanın ardından Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal, Ukrayna Emniyet Müdürü Ihor Klymenko’nun, İçişleri Bakan Vekili olarak atandığını duyurdu.

Haberin Devamı

Kazanın ardından soruşturma başlatan Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), sabotaj, teknik arıza ve uçuş kurallarının ihlali de dahil olmak üzere kazanın birkaç muhtemel nedenini araştırıyor.