Dünya Eski başkanın eşi ilaç bağımlısıydı

Eski başkanın eşi ilaç bağımlısıydı

18.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eski ABD Başkanı Reagan’ın eşi Nancy Reagan, 1980’lerde başta uyuşturucu olmak üzere bağımlılıkla mücadele kampanyası yürütmüştü. Ama gazeteci Karen Tumulty yeni çıkan kitabında, Nancy Reagan’ın bir ilaç bağımlısı olduğunu ve her sıkıntısında ilaç kullandığını yazdı.

Eski başkanın eşi ilaç bağımlısıydı

Gazeteci Karen Tumulty, geçen salı yayımlanan kitabında ABD’nin eski başkanı Ronald Reagan’ın eşi Nancy Reagan ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Tumulty, “Nancy Reagan’ın Zaferi” adlı kitabında, Ronald Reagan ile birlikte 1980’lerde ABD’de uyuşturucu kullanımına ve bağımlılığa karşı savaş başlatan eski ‘first leydi’nin aslında kendisinin bir ilaç bağımlısı olduğunu öne sürdü. Ronald Reagan 1982’de başkanlığı sırasında uyuşturucu kaçakçılığına karşı sıkı bir politika yürütürken, eşi Nancy Reagan da uyuşturucu karşıtı “Sadece Hayır De” kampanyasının yüzüydü. Özellikle gençleri bağımlılıktan korumayı hedefleyen Nancy Reagan’ın kampanya kulüplerinde 50 eyaletten 460 bin üye vardı.

Haberin Devamı

Doktora sert tepki

Kitaba göre, Nancy Reagan’ın bu kampanyaya olan bağlılığının arkasında, kendisinin reçeteli ilaçlara olan bağımlılığı vardı. Tumulty, eski first leydinin ilk olarak 1950’lerde stresli zamanlarında reçeteli ilaçlar almaya başladığını söyledi. Ancak daha sonra bu durum bağımlılığa dönüştü. Beyaz Saray doktoru Daniel Ruge, Nancy Reagan’ın aşırı ilaç kullanması konusunda o kadar endişeliydi ki, başkanı uyardı. Kitapta, Ruge’nin yerine gelen Dr. John Hutton’ın da Nancy Reagan’a uyku hapını bıraktırmaya çalıştığı belirtildi. Ancak Nancy Reagan söz konusu ilacı o kadar çok ve o kadar uzun süredir kullanıyordu ki doktor tarafından kullanımı engellendiğinde çok şiddetli bir tepki gösterdi. Hutton bu nedenle first leydiye ilacını geri vermek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

‘Başkanın sendeleme nedeni de eşinin verdiği ilaçtı’

Karen Tumulty kitabında, Nancy Reagan’ın iktidarda oldukları dönemde uyku ilaçlarını yurt dışı seyahatlerinde düzgün bir şekilde uyumasını sağlamak için eşine de verdiğini, ancak Başkan Ronald Reagan’ın söz konusu haplar nedeniyle çok sersemlediğini yazdı. Yazarın iddiasına göre, Başkan Reagan bu ilaçlar nedeniyle 1988’deki Moskova ziyareti sırasında Kremlin Sarayı’nın merdivenlerinde dengesini kaybedip tökezledi. Öte yandan Reagan çiftinin kızı Patti Davis’in, annesinin ilaç bağımlılığından 1992’de kitabında bahsettiği belirtildi. Bir dönem uyuşturucu bağımlısı olan Davis, anılarında annesinin ilaçlarını çaldığını itiraf ediyor. Davis, uyuşturucuyla mücadele kampanyasının annesinin ‘bilinçaltı yardım çığlığı’ olduğuna inandığını da belirtiyor.

Başkanlıktan ayrıldıktan sonra tam 15 kilo verdi

Donald Trump’un, ABD Başkanlığı görevine bu yılın başında veda etmesinin ardından 15 kilo zayıfladığı bildirildi. Trump’ın danışmanları şunları söyledi: “Trump başkanlıktan ayrıldıktan sonra sağlıklı beslenmeye, düzenli golf oynamaya ve spreyle bronzlaşma yerine Floria’da güneşlenmeye başladı. Kilo vermesindeki en büyük etken ise başkanlığı sırasında yemeden duramadığı ‘M&M’ çikolatası alışkanlığına son vermesi. Başkanlık uçağında da hep bu çikolatalardan yiyordu. Ama artık yemiyor. O koca adam gitti! Twitter ve Facebook tarafından yasaklanması da Trump’ın zihnini rahatlattı, gece yarısı öfkelerini dindirdi.”