Dünya Eski İsrail başbakanından Filistinli annelere yönelik rezalet paylaşım

Eski İsrail başbakanından Filistinli annelere yönelik rezalet paylaşım

20.10.2023 - 16:43 | Son Güncellenme:

Eski İsrail Başbakanı Naftali Bennet, sosyal medya hesabından Filistinli annelere yönelik nefret söyleminde bulundu.

Eski İsrail başbakanından Filistinli annelere yönelik rezalet paylaşım

7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e saldırmasıyla başlayan savaş Orta Doğu'yu alev topuna çevirdi. Saldırının başında ülkenin güneyinde kontrolü kaybeden Tel Aviv, birkaç gün içinde saldırıyı püskürtmeyi başardı. Daha sonra Gazze'ye yönelik hava saldırısına başlayan İsrail 2,3 milyon kişinin yaşadığı şehri harabeye çevirdi. Yetkililer saldırılarla birlikte Gazze'den 400 bin kişinin ayrıldığını söylüyor. İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı ise 4 bini geçti. Ölenlerin çoğu ise çocuk ve kadınlardan oluşuyor. AFP'ye yansıyan karelerde saldırıların boyutu ise gözler önüne serildi. Birçok cansız bedenin kamyonlarda üst üste bekletildiği ve bu insanların yakınlarının cesetleri tespit etmek için sıraya girdiği kayıtlara geçti.

Haberin Devamı

HASTANE VE KİLİSE SALDIRISI

İsrail ordusu Gazze'nin en büyük hastanelerinden biri olan El-Ehli hastanesini dün gece vurdu. 400'den fazla insanın yaşamını yitirdiği saldırıyı Tel Aviv asla kabul etmedi. İsrail ordusu bugün ise Gazze'nin en eski kilisesini hedef aldı. Filistinli yetkililer, öğle saatlerinde can kaybının 18'e çıktığını duyurdu. Yaşamını yitirenler arasında kadınlar ve çocuklar çoğunlukta.

Eski İsrail başbakanından Filistinli annelere yönelik rezalet paylaşım

ESKİ BAŞBAKAN'DAN SKANDAL

İsrail'de 13 Haziran 2021'den 30 Haziran 2022'ye kadar Başbakanlık görevini üstlenen Naftali Bennet X ( önceki adıyla Twitter) hesabı üzerinden kara harekatıyla ilgili bir açıklamada bulundu. 550 bin kişinin takip ettiği Bennet, sabitlediği gönderisinde şu ifadeleri kullandı:

'Ordumuz Hamas'a karşı geniş bir savaş açtı. Sabır, zamanımız hala var. Düşman oyuklarda ve tünellerde saklanıyor, bizim ise hava ve topçu avantajımız bulunuyor. Herkesin anında giriş istediğini biliyorum ama bizim işimiz popüler olana göre hareket etmek değil. Askerlerimiz evlatlarımızı Gazze'den getirmeden önce düşmanı ezin. Düşman bizi şaşırttı, bırakın bu teröristler belirsizlik içinde ölsünler. Bizim annelerimiz ağlayacağına karşı tarafın binlerce terörist annesi ağlasın'

Eski İsrail başbakanından Filistinli annelere yönelik rezalet paylaşım

İSRAİL'İN KARA HAREKATI

Geçtiğimiz hafta sonu beklenen saldırı olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi. Askeri uzmanlar İsrail'in böyle bir operasyonda ağır kayıplar vereceğini öngörüyor. Uzmanlar Gazze'nin dar sokakları, yüksek katlı binaları ve yer altında bulunan kilometrelerce uzunluğundaki tüneller nedeniyle söz konusu harekatın başarısız olacağını düşünüyor. Harekatın başlaması durumunda İsrail'i bekleyen bir diğer tehlike de ülkenin kuzeyindeki Hizbullah. Lübnan'da faaliyet gösteren ve arkasında İran'ın desteği olan Hizbullah'ın İran'a olası saldırısı bölgesel çatışmaların yanı sıra küresel bir savaşı dahi tetikleyebilir.