Dünya Evlat edindikleri kız çocuğu 'yetişkin' çıktı! 'Evdeki Düşman' filmi gerçek oldu

Evlat edindikleri kız çocuğu 'yetişkin' çıktı! 'Evdeki Düşman' filmi gerçek oldu

27.05.2023 - 15:03 | Son Güncellenme:

İlk şokla küçük kızlarını yıkarken karşılaştılar, peşinden rahatsız edici başka 'keşifler' geldi. Kahveye zehirli temizlik malzemeleri koymaktan yüze dışkı atmaya akıl almaz çok sayıda iddianın dile getirildiği olaylar zinciri, artık bir belgesel.

Evlat edindikleri kız çocuğu yetişkin çıktı Evdeki Düşman filmi gerçek oldu

ABD'nin Indiana eyaletinde yaşanan ve akıllara 'Orphan' (Evdeki düşman) adlı korku filmini getiren olay dünyada manşetlere taşındı. Michael ve Kristine Barnett çifti, Nisan 2010'da aslen Ukraynalı olan altı yaşındaki Natalia Grace'i evlat edindiklerinde, kız çocuğu sahibi olma rüyalarının gerçeğe dönüştüğünü hissediyorlardı. Ancak çiftin rüyaları çok geçmeden kabusa dönüşecekti.

Haberin Devamı

26 Nisan 2010'da, Barnett ailesi hayallerini süsleyen küçük kızlarını bulduklarını düşünüyorlardı. Natalia'yı Florida'daki 'Adoption by Shepherd Care' evlat edinme merkezinden alarak yeni evine getirdiler. Ancak ailenin yeni üyesi olan, 'küçük' kızlarını yıkarken ilk şoklarıyla karşılaştılar. Küçük çocuğun vücudunda yetişkinlerde görülen bazı detaylar vardı.

'ÇOCUK TAKLİDİ YAPAN BİR YETİŞKİN'

Aile, Natalia'nın altı yaşında olduğunu söylemesine rağmen aslında yetişkin olduğunu gösteren fiziki olgunluk belirtileriyle karşılaştıklarını iddia etti.

Doğum belgeleri 4 Eylül 2003 yılında dünyaya geldiğini gösteriyordu. Öte yandan, Barnett ailesi, onun çocuk taklidi yapan bir yetişkin olduğuna inanmalarına sebep olan rahatsız edici başka 'kefişler' yaptıklarını da anlattı. Kızlarının regl olduğunun farkına varmaları bunlardan yalnızca birisiydi.

Haberin Devamı

'O BİR SOSYOPAT!'

Amerikan Investigation Discovery televizyon kanalında Pazartesi günü yayınlanmaya başlayan yeni belgesel dizisi 'The Curious Case of Natalia Grace'isimli belgesel, Barnett ailesi ve Natalia arasında geçenlere odaklanıyor. Yaşadıklarını anlatan Michael Barnett şu ifadeleri kullandı:

"Natalia bizi oğullarımızı bıçaklayıp, cesetleri sürüklerek güvertenin altına gömmekle tehdit etti. Karımı zehirleyerek öldürmeye dahi çalıştı! O bir sosyopat."

Belgesele katkılarını sunan ve yazarlığın yanı sıra, hukuk analisti olan Beth Karas, "Çok mutlu bir ev hayatı olmasını umdukları şey, gerçek hayattaki bir korku hikayesine dönüştü" diyor.

Evlat edindikleri kız çocuğu yetişkin çıktı Evdeki Düşman filmi gerçek oldu

'BIÇAKLARI YATAĞIN ALTINA GİZLİYORDU'

Michael Barnett, Natalia'nın evlat edinmelerinden sonraki dört ay içinde ailelerini öldürme planları yapmaya başladığını da ileri sürdü. "Bizi uykumuzda öldürmekle tehdit etti" diyen adam, devamında "Mutfaktan bıçakları alarak yatağının altına saklıyordu" ifadesini kullandı.

Michael, yaşadıkları tehlike dolu günleri anlatırken, Natalia'nın art niyetle biyolojik çocuklarını trafikte tuzağa düşürdüğünü, yüzlerine dışkı attığını ve eşi Kristine'in kahvesine zehirli temizlik malzemeleri koyduğunu da söyledi. Tüyler ürpeten detayları paylaşmayı, eşini yüksek voltajlı bir elektrik çitine doğru itmeye kalkıştığını da aktararak sürdürdü:

"Bağırıyordu, 'Seni öldüreceğim. Öleceksin."

Evlat edindikleri kız çocuğu yetişkin çıktı Evdeki Düşman filmi gerçek oldu

BİR DAİRE KİRALADILAR

Natalia ise belgeselde yer almadı. 2019 yılında ise, Dr. Phil ismindeki Amerikan televizyon programına katıldı ve kamuoyu önünde tüm iddiaları yalanladı. Ağlayarak yalnızca 16 yaşında olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

2012 yılında, yaşadıkları tüm korku teröründen sonra çift, Natalia'yı Indianapolis'teki 'Larue Carter House' ismli akıl ve ruh sağlığı hastanesine yerleştirdi. Natalia, hastanede bir ay kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Kısa bir süre sonra, Barnett çifti yasal zeminde yaşını 22 olarak değiştirdiler ve ona Westfield, Indiana'da tek katlı bir daire kiraladılar.

İsmi gizli tutulan hastane çalışanlarından biri, "O bir çocuk değil, bir yetişkin" dedi.

Bir diğer hastane çalışanıysa, "Ne kadar büyük göğüslü olduğunu gördüğümü hatırlıyorum, cinsellik hakkında çok konuşurdu. Erkeklerle cinsel ilişkiye girmeye çalışırdı" ifadelerini kullandı.

Evlat edindikleri kız çocuğu yetişkin çıktı Evdeki Düşman filmi gerçek oldu

'SAHİP OLAMADIĞIM KIZIM'

Natalia ile Barnett'ların kendisini evlat edinmesinden önce tanışan diğer insanlar ise, 2008'de ABD'ye geldikten sonra bir evden diğerine savrulan engelli ve zararsız bir çocuktan başka bir şey olmadığının altını çizdi.

Natalia'yı evlat edinmeyi düşünen olan Judith Irving, "O Kalbimde, hiç sahip olmadığım kızım" dedi. Irving, Natalia'nın Barnett'lara karşı iddia ettiği şiddet eylemlerinin muhtemelen boş tehditler olduğunu düşündüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

"Bir yetişkinin olduğunuzda bir çocuktan korkmanızı biraz saçma buluyorum. Onun olduğundan daha büyük olduğunu iddia etmek istediler. Bu yalnızca çılgınlık. Bunu kim düşünür?"

MAHALLE KARIŞTI

Belgesel serisine göre, bölge sakinleri Natalia'yı mahalledeki yetişkinleri ve çocukları takip ederek korkutmakla ve cinsel tacizde bulunmakla suçladı. Eski komşu Sue McCallum, "O gerçekten şeytani ve sinsi. İnsanlar, onun küçük ve deforme olduğunu düşünüyor. Bu yüzden söylenen şeyleri yapmasının mümkün olmadığını sanıyorlar. Ama yanılıyorlar, o söylenen her şeyi yaptı" dedi.

Ev sahibi ise yaşananlardan sonra ertesi yıl kira kontratını yenilemeyi reddetti.

Evlat edindikleri kız çocuğu yetişkin çıktı Evdeki Düşman filmi gerçek oldu

BİRBİRLERİNE DÜŞTÜLER

Kanada'ya taşınmaya hazırlanan Barnett ailesi daha sonra Natalia'yı Indiana, Lafayette'de özel ihtiyaçları için düzenlemelerin yapılmadığı iki katlı bir apartmana yerleştirdi. Michael Barnett belgeselde Natalia'yı kendi başının çaresine bakması için bırakmanın eşi Kristine'in fikri olduğunu, ayrıca Kristine'in Natalia'ya karşı acımasız olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

İKİ AYRI İHMALLE SUÇLANDI

Kristine Barnett ise belgesel için röportaj vermedi. Çift 2014 yılında boşanarak yollarını ayırdı.

O yıl, tek başına hayatta kalma mücadelesi veren Natalia, tesadüfen tanıştığı ve sadece üç gündür tanıdığı Antwon ve Cynthia Mans'ın yanına taşındı.

Kolluk kuvvetleri Natalia'nın Barnett'lar tarafından haksız yere terk edilip edilmediğini belirlemek için 2014-2019 yılları arasında aktif olarak araştırma yürüttü.

Eylül 2019 yılına gelindiğinde, Barnett çifti iki ayrı ihmalle suçlandı. Suçlamaların bir kısmı, Natalia'nın terk edilmiş bir çocuk olmasına dayanıyordu. Diğerleriyse, Natalia'nın terk edilmiş özel ihtiyaçları olan bir yetişkin olmasına dayanıyordu.

Evlat edindikleri kız çocuğu yetişkin çıktı Evdeki Düşman filmi gerçek oldu

ÖZ ANNESİ BULUNDU

İddia makamı, Natalia'nın aslında reşit olmadığını kanıtlamak çalışma başlattı. Aralık 2019'da, Natalia'nın öz annesinin yeri tespit edildi. Böylece Natalia'nın 2003'te doğrulandı.

'YASAL OLARAK 33, BİYOLOJİK OLARAKSA 19 YAŞINDAYIM'

14 Ekim 2022'deki duruşma öncesi alınan ifadesinin görüntülerinde Natalia, "Yasal olarak 33 yaşındayım. Biyolojik olaraksa 19" dedi.

24 Ekim 2022'de Lafayette'de başlayan duruşma sırasında bir yargıç, yargılama sırasında Natalia'nın ne biyolojik ne de yasal yaşının belirtilmeyeceğine karar verdi. Michael Barnett, nihayetinde 27 Ekim 2022'de her iki ihmal suçlamasından da aklandı. Kristine Barnett aleyhindeki ihmal suçlamaları 23 Mart 2023'te reddedildi.

Hukuk analisti Beth Karas, "Natalia ikna edici bir dolandırıcı mı yoksa ihmal edilmiş bir çocuk mu?" sorusunu sorarak, "Gerçeğin tamamını bildiğimizi sanmıyorum" diyor.