Dünya Fas'ta yaşanan depremin ardından Erdoğan'dan taziye

Fas'ta yaşanan depremin ardından Erdoğan'dan taziye

09.09.2023 - 10:19 | Son Güncellenme:

Fas'ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin ardından can kayıpları 600'ü aştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Fas için taziye mesajı yayınladı.

Fasta yaşanan depremin ardından Erdoğandan taziye

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fas'a taziyelerini iletti.

Haberin Devamı

Erdoğan mesajında, 'Dost ve kardeş Fas’ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen tüm Fas halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu zor gününde tüm imkânlarımızla Faslı kardeşlerimizin yanındayız.' ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Fas'ta meydana gelen deprem felaketi nedeniyle dost ve kardeş Fas halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE, HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAMAYA HAZIRDIR"

Dışişleri Bakanlığı da resmi siteden bir açıklama yaparak Türkiye'nin her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu bildirildi.

Haberin Devamı

Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi; Fas’ın El-Huz bölgesinde meydana gelen depremde can kaybı yaşandığı, çok sayıda kişinin yaralandığı ve depremin ciddi hasara yol açtığı derin üzüntüyle öğrenilmiştir.

Dost ve kardeş Fas halkına ve hükümetine başsağlığı; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye, yaraların sarılması için her zaman olduğu gibi her türlü desteği sağlamaya hazırdır.

BAKAN YERLİKAYA: "FAS'N YARDIMINA KOŞMAK İÇİN HAZIRIZ"

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dost ve kardeş ülke Fas'ta meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Dualarımız sizlerle. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla, tüm imkanlarımızla, arama kurtarma ekiplerimiz, teknik ekipmanlarımız ve yardım malzemelerimizle Faslı kardeşlerimizin yardımına koşmak için hazırız. Deprem acısını yakinen bilen bir millet olarak Faslı yetkililerden haber bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de yayınladığı mesajda, 'Fas’ta meydana gelen depremden dolayı kardeş Fas halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Kardeş ülke Fas’ın yanındayız, acılarını paylaşıyoruz.' dedi.