Dünya Fatura 3 milyar sterlin! 'Kaçak Gemisi'ni tanıttılar

Fatura 3 milyar sterlin! 'Kaçak Gemisi'ni tanıttılar

29.03.2023 - 11:59 | Son Güncellenme:

İngiltere ülkede artan kaçak göçmenlerin maliyetine karşı yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Hükümet tarafından önümüzdeki günlerde tanıtılacak olan bu projenin detaylarını İngiliz basını manşetten okuyucularına sunarken olay dünyada ses getirdi.

Fatura 3 milyar sterlin Kaçak Gemisini tanıttılar

İngiltere bir süredir ülkede artan 'kaçak göçmen' sorununa çare arıyor. Geçtiğimiz yıl Manş Denizi üzerinden 45 bin kişi ülkeye illegal olarak giriş yaptı. Söz konusu rakam 2021 yılında 17 bin seviyelerindeydi. Ülkedeki kaçak ve göçmenlerin sayısını azaltmak isteyen İngiltere ise bu insanları Ruanda'ya göndermeye başladı.

Haberin Devamı

FRANSA VE İNGİLTERE'DEN ORTAK ANTLAŞMA

Tartışmalı bir şekilde hükümete gelen Başbakan Rishi Sunak ise kaçakların önüne geçmek için düğmeye bastı. Bu bağlamda Fransa ile temaslara geçen Sunak, Emmanuel Macron ile önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Rishi Sunak, Fransa’dan Manş Denizi üzerinden İngiltere’ye düzensiz göçmenlerin geçişini önlemek için yeni bir anlaşma imzaladı. Anlaşmaya göre İngiltere, Fransa’nın yasa dışı göçü önleme çalışmalarına yardım etmek için daha fazla mali destek sağlayacak.

Fatura 3 milyar sterlin Kaçak Gemisini tanıttılar

ALINAN KARARLAR NELER?

İngiltere, Fransa’ya 2023-2024 yılları arasında 141 milyon euro, 2024-2025 yılları arasında 191 milyon euro ve 2025-2026 yılları arasında 209 milyon euro mali destek sağlayacak.

Fatura 3 milyar sterlin Kaçak Gemisini tanıttılar

MALİYETLERİ 3.5 MİLYAR STERLİN

İngiliz basını ise gün içerisinde yaptığı haberde Rishi Sunak'ı topun ağzına koydu. The Sun gazetesi Başbakan Rishi Sunak, yasadışı göçe karşı uyguladığı baskının bir parçası olarak büyük meblağları azaltmak için otellerin kullanımına tamamen son verme sözü verdiğini hatırlattı.

Haberin Devamı

Kaçak göçmenlerin kaldığı oteller hakkında yapılan haberde, sadece burada konaklayan kaçakların İngiliz halkına maliyeti 3.5 milyar sterlin (82 milyar lira) olarak açıklandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise bu otellerin kullanımında bir düzenleme yapılacağı belirtildi ve göçmenlerin burada kaldıkları süre boyunca artık para ödeyeceği açıklandı.

YENİ PROJE: GÖÇMEN GEMİSİ

Öte yandan bakanlık göçmenler hakkında yeni bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. 'KAÇAK GÖÇMEN GEMİSİ' olarak planlanan yeni gelişmede kaçakların bu otellere yerleştirilmesi planlanıyor.

Kaçakların ise gemiden karaya çıkması yasak olacak. Yetkililer tarafından yapılan bilgilendirmede burada kalan insanların özel bir gözetimle birlikte sınırlı sürede kıyıya çıkacağı söylendi.

1/3

2/3

3/3

Haberin devamında ise buraya sadece ülkeye bir şekilde girmiş yeni kaçakların alınacağı belirtildi. Hükümetten yapılan açıklamada ise bu projenin kaçak göçmenlerin İngiltere'ye gelmemesi için caydırıcı bir unsur olacağına değinildi.