Dünya Yürek yakan görüntüler! Vahşetin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

Yürek yakan görüntüler! Vahşetin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

18.10.2023 - 12:30 | Son Güncellenme:

Gece saatlerinde İsrail el-Ehli Babtist Hastanesini vurdu. Saldırıda yüzlerce kişi hayatını kaybederken bölgeden sıcak görüntüler dünya basınıyla paylaşıldı.

11 gündür devam eden İsrail-Hamas savaşı bütün kaosuyla devam ediyor. Bu 11 gün boyunca hem Filistin hem de İsrail'de sayısız sivil hayatını kaybetti. İsrail ise dün belki de savaş suçu sayılabilecek bir hamleye imza attı ve Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesini vurdu. Saldırıda 500 kişi yaşamını yitirdi. İsrail ise hastanenin "Gazze tarafından fırlatılan ve kısa düşen bir roket tarafından vurulduğunu" savundu.

Haberin Devamı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hastanenin vurulmasına Filistin'de bulunan "İslami Cihad'ın başarısız füze atışının" neden olduğunu iddia etti. Netanyahu, sosyal medya hesabından, "İsrail ordusunun operasyonel sistemlerinin yaptığı analiz, Gazze'den teröristlerce roketlerin atıldığını ve El Ehli Hastanesi'nin vurulduğu sırada bu roketlerin bu noktadan geçtiğini gösteriyor" dedi. Hamas'ın siyasi işler sorumlusu İsmail Haniye ise El Ehli Hastanesi'ne gerçekleştirilen saldırıdan ABD'yi sorumlu tuttu.

'ANESTEZİ OLMADAN AMELİYAT YAPILIYOR'

Gazze’de Filistinli Sağlık Bakanı Dr Eşref El-Kudra, El-Ahli Hastanesi’ndeki durumu “emsalsiz ve tarif edilemez” olarak nitelendirdi.
Facebook hesabından bir paylaşım yapan Bakan El-Kudra, “Doktorlar yerde ve koridorlarda ameliyatlar yapıyor ve bunların bazıları anestezisiz yapılıyor" dedi.

Haberin Devamı

Yürek yakan görüntüler Vahşetin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

YÜZLERCE KİŞİ SIĞINMIŞTI

El Ehli Hastanesi, Gazze kent merkezinde yer alıyor. Yetkililer enkaz altında yüzlerce kişinin olabileceğini söylüyor. Anlikan Kilisesi tarafından fonlanan ve içinde bir de kilise bulunan hastaneye sığınmış halde yüzlerce kişi bulunuyordu. BBC'ye konuşan hastanenin cerrahı Profesör Hasan Abu Sittah, patlama anında ameliyatta olduğunu anlattı. Sittah hastanenin bir kısmında büyük yangın çıktığını aktardı.

BBC'ye isim vermeden konuşan bir başka doktor da hastane kompleksinde saldırı sırasında, 4 bin kadar kişinin sığınmış halde bulunduğunu belirtti. BBC'ye konuşan İsrail Başbakanı Netanyahu'nun danışmanı Mark Regev, İsrail ordusunun hastane hedef almayacağını savundu.
Regev kendisine yapılan açıklamaya göre patlamanın kısa düşen bir Hamas roketi nedeniyle yaşandığını iddia etti. Regev bunu desteklemek için şöyle konuştu: "Hamas'ın attığı roketlerin yüzde 33'ü kısa düşüyor ve Gazze'ye düşüyor. Bu belgeli.

HASTANE HAKKINDA NELER BİLİNİYOR?

1882'de kurulan hastane Gazze'deki en eski hastane olarak biliniyor. Gazze'nin kuzeyinde faaliyet gösteren 22 hastaneden biri olan bina, yılda 45 binden fazla insanı tedavi ediyor. ABD merkezli Güneyli Baptist Toplumu'nun 1954 ila 1982'de işlettiği hastane daha sonra Filistin Anglikan Piskoposluğuna devredildi.
Anglikan Kilisesinin Canterbury Başpiskoposu Justin Welby hastanenin 14 Ekim'de de vurulduğunu ve 4 sağlık çalışanının yaralandığını bildirdi. Yanı sıra misyonerlik çalışmalarıyla bilinen Baptist Kilisesi'nin dünya çapında yaklaşık 51 milyon üyesi olduğu tahmin ediliyor.

Haberin Devamı
1/11

2/11

3/11

4/11

5/11

6/11

7/11

8/11

9/11

10/11

11/11

GÜN AĞARDI İLK KARELER GELDİ

Uluslararası ajanslar ise saldırının sabahki yansımalarını dünyayla paylaştı. Söz konusu karelerde hastane bahçesinin harabeye döndüğü görüldü. Bir ambulansın ise üzerinin kanla kaplı olduğu kayıtlara geçti.

Yazarlar