Dünya Festivalde korkunç patlama! En az 31 kişi hayatını kaybetti

Festivalde korkunç patlama! En az 31 kişi hayatını kaybetti

22.06.2023 - 08:57 | Son Güncellenme:

Çin'de milyonlarca insanın dışarı çıktığı ve arkadaşlarıyla sosyalleştiği Ejderha Teknesi Festivali'nin arifesinde şiddetli bir patlama meydana geldi.

Festivalde korkunç patlama En az 31 kişi hayatını kaybetti

Çin'in kuzeybatısındaki Yinchuan şehrinde bir restoranda gaz sızıntısı sebebiyle meydana gelen patlamada en az 31 kişi hayatını kaybetti. Çarşamba günü saat 20.40 civarında gerçekleşen patlama, Fuyang Barbecue isimli restoranda meydana geldi.

Haberin Devamı

KARANLIĞA GÖMÜLDÜ

Patlama, birçok kişinin dışarı çıkıp arkadaşlarıyla sosyalleştiği üç günlük Dragon Boat Festivalinin arifesinde gerçekleşti. Devlet yayın kuruluşu CCTV'deki görüntüler, restoranın ön cephesindeki açık delikten duman çıkarken bir düzineden fazla itfaiyecinin olay yerinde verdiği mücadeleyi gösterdi. Bir dizi başka restoran ve eğlence mekanına da ev sahipliği yapan cadde, karanlığa gömülerek cam kırıkları ve molozlarla doldu.

Festivalde korkunç patlama En az 31 kişi hayatını kaybetti

DURUMU KRİTİK OLANLAR VAR

Devlet haber ajansı Xinhua, yedi kişinin daha tıbbi tedavi gördüğünü ve bunlardan birinin 'kritik durumda' olduğunu belirtti.
Ajans, yaralılardan diğer ikisinin ciddi yanıklara maruz kaldığını, iki kişinin hafif yaralandığını ve ikisinde de kırılan camların neden olduğu çiziklerinin olduğu bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

Acil Durum Yönetimi Bakanlığı, yerel itfaiye ve kurtarma ekiplerinin patlamanın ardından olay yerine 100'den fazla kişi ve 20 araç sevk ettiğini açıkladı. Kurtarma çalışmalarının Perşembe günü saat 04:00'te sona erdiği belirtildi.

Festivalde korkunç patlama En az 31 kişi hayatını kaybetti

KAOS SAHNESİ

Sosyal medyada yayınlanan bir videoda, pantolonları parçalanmış ve vücutlarının üst kısmı tozla kaplı iki üstsüz adamın cam kırıklarıyla dolu işlek bir caddede sersemlemiş halde durduğu görüldü.

Başka bir görüntüde, sokağın karşı tarafındaki acil durum kordonunun arkasında toplanan düzinelerce insanının çaresiz bekleyişini de gözler önüne serdi.

Patlamalar ve diğer ölümcül vakalar Çin'de nispeten yaygın olduğu bilinen bir gerçek. Bina yönetmeliklerinin genellikle zayıf şekilde uygulandığı ülkede, yetkisiz inşaat da yaygın.