Dünya Fransa'da 'aşırı sıcak' alarmı! Uyarı üstüne uyarı verildi

Fransa'da 'aşırı sıcak' alarmı! Uyarı üstüne uyarı verildi

14.07.2023 - 20:44 | Son Güncellenme:

Fransa’da etkili olan sıcaklıklar rekor seviyeye ulaşması nedeniyle 7 bölgede turuncu alarm verildi.

Fransada aşırı sıcak alarmı Uyarı üstüne uyarı verildi

Avrupa’da etkili olan sıcaklıklar sürüyor. Fransa’da sıcaklıkların ülkenin güneyindeki Provence-Alpes-Cote d’Azur bölgesinde 37 ile 40 derece, Auvergne-Rhone-Alpes bölgesinde 35 ile 38 derece arasında değişeceği bildirildi. Fransa Meteoroloji İdaresi tarafından yapılan açıklamada 7 bölgede turuncu alarm verildi. Fransa Ulusal İtfaiyeciler Federasyonu da bölgede aşırı sıcak nedeniyle yangın çıkma ihtimaline karşı teyakkuz halinde olduklarını açıkladı. Ülkenin Lyon kentinde de sıcaklıkların 2-3 gün içinde düşeceği belirtildi. Fransa Kamu Sağlığı Yönetimi de 60 yaş üstü kişilere zorunlu olmadığı sürece evde kalmaları uyarısında bulundu

Haberin Devamı

Fransada aşırı sıcak alarmı Uyarı üstüne uyarı verildi

Serinlemek için plajlara koştular

Ülkede etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle halk plajlara koştu. Başkent Paris’te insanlar serinlemek için Seine Nehri’nde bulunan Paris Plajına akın ederek serinledi. Şezlonglarda uzanarak güneşin tadını çıkaran vatandaşlar denize girip yüzdü. Kimileri de ağaçlık alanlardaki gölgeliklere uzanarak güneşten korunmaya çalıştı.

Ülkede sıcaklar nedeniyle ölümler gerçekleşmişti

Fransa Kamu Sağlığı Yönetimi geçen sene Covid-19 ile bağlantılı olarak aşırı sıcaklar nedeniyle de 2 bin 816 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Ülkede son 9 yılda da çoğunluğu 75 yaş üstü 35 bin kişi aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybetmişti. Aşırı sıcaklar nedeniyle en fazla ölümlerin 2014 yılında olduğu ve o yıl 7 bin kişinin öldüğü açıklanmıştı.

Haberin Devamı

KANADA'DA BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kanada’daki orman yangınları can kaybına neden oldu. Ülkenin British Columbia bölgesinde itfaiye görevlisi bir kadının yangınlara müdahale ettiği sırada yaralandığı daha sonra hastaneden hayatını kaybettiği açıklandı. British Columbia Genel Çalışanlar Birliği tarafından yapılan açıklamada (BCGEU) “Sendikamız bugün Revelstoke dışında çıkan bir orman yangınında hayatını kaybeden BCGEU ailemizden birinin kaybının üzüntüsünü yaşıyor. Kalbimiz ve düşüncelerimiz, hayatını kaybeden kişinin ailesiyle birlikte" ifadeleri kullanıldı. Kanada Başbakanı Justin Trudeau da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ”British Columbia’da orman yangınlarıyla cesurca mücadele eden itfaiyecilerden birinin hayatını kaybettiği haberi yürek burkan cinsten. Bu inanılmaz derecede zor zamanda ailesine, arkadaşlarına ve itfaiyeci arkadaşlarına en derin başsağlığı dileklerimi gönderiyorum” dedi.

Kanada’da orman yangınları

Kanada’nın British Columbia bölgesinden doğudaki Nova Scotia'ya kadar ülke genelindeki 676 noktada yangınlara müdahale devam ediyor. Yangınların çoğu Quebec, Alberta ve British Columbia’da meydana gelirken binlerce itfaiye ekibi alevlerle mücadele ediyor. Ülkede yangınlarda 8,8 milyon hektar alanın küle döndüğü belirtilmiş, bu sayıyla birlikte 1989'da küle dönen 7,6 milyon hektarlık yanan alan büyüklüğü rekoru kırılmıştı.