Dünya Fransa'da 'İç savaş' çıkartabilecek ölüm! 17 yaşındaki Nahel hakkında bilinmeyenler

Fransa'da 'İç savaş' çıkartabilecek ölüm! 17 yaşındaki Nahel hakkında bilinmeyenler

01.07.2023 - 15:36 | Son Güncellenme:

Fransa'da polis tarafından öldürülen Nahel M hakkında onu tanıyan kişilerin yorumları ortaya çıktı. Kaynaklar ayrıca Nahel'in ölümüne neden olan gelişmenin perde arkasını da açıkladı.

Fransada İç savaş çıkartabilecek ölüm 17 yaşındaki Nahel hakkında bilinmeyenler

17 yaşındaki Nahel M.’nin öldürülmesi, Fransa'nın dört bir yanındaki şehirlerin yanı sıra büyüdüğü Paris'in batısındaki Nanterre banliyösünde de isyana yol açtı. Olaylarda şimdiye kadar 1400'den fazla kişi gözaltına alındı. Her geçen dakika şiddetin arttığı birçok şehir için siyasiler uyarıda bulundu. Macron'a OHAL ilan edilmesi gerektiğini belirten sağ görüşlü vekiller, olayların bir iç savaşa dönüşmeden sonlanması gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

NAHEL HAKKINDA BİLİNENLER

Nahel M. tek çocuktu ve annesi tarafından büyütülmüştü. Paket servis şoförü olarak çalışıyordu ve ragbi liginde oynuyordu. Eğitim süreci “kaotik” olarak tanımlandı. Elektrikçi olmak için eğitim almak üzere yaşadığı yerden çok da uzak olmayan Suresnes'deki bir üniversiteye kaydolmuştu.

Cezayir asıllı Nahel'i tanıyanlar, annesi Mounia ile birlikte yaşadığı Nanterre'de çok sevildiğini ve muhtemelen babasını hiç tanımadığını söyledi. Üniversiteye devamsızlığı çoktu. Sabıka kaydı yoktu ama polis tarafından biliniyordu. İşe gitmeden önce annesine "Seni seviyorum anne" diyerek, kocaman bir öpücük vermişti.

Salı günü sabah saat 09:00’dan kısa bir süre sonra, polisin trafik kontrolü sırasında bir Mercedes arabanın direksiyonunda göğsünden yakın mesafeden vurularak öldürüldü.

Haberin Devamı

Fransada İç savaş çıkartabilecek ölüm 17 yaşındaki Nahel hakkında bilinmeyenler

'GEÇİNMEYE ÇALIŞAN BİR ÇOCUK'

Nahel, son üç yılını Pirates of Nanterre (Nanterre’nin Korsanları) Ragbi Kulübü’nde oynayarak geçirmişti. Ovale Citoyen adlı bir dernek tarafından yürütülen, okulda zorluk çeken gençler için bir entegrasyon programının parçasıydı.

Program, yoksunluk çeken bölgelerdeki insanları staja sokmayı amaçlıyordu ve Nahel elektrikçi olmayı öğreniyordu. Ovale Citoyen Başkanı Jeff Puech, yerel olarak onu en iyi tanıyan yetişkinlerden biriydi. Onu daha birkaç gün önce görmüştü, ondan “ragbi ile geçinmeye çalışan bir çocuk" olarak söz etti.

Le Parisien'e konuşan Puech, "Uyuşturucu satan veya suç işlemekten zevk alan bir çocuk değildi, sosyal ve profesyonel olarak topluma uyum sağlama iradesine sahip biriydi" dedi.

Gençle ilgili olarak sosyal medyada girişilen karakter suikastından çok uzak bir portre çizdi, “örnek tavırları” nedeniyle genci övdü. Pablo Picasso binasına taşınmadan önce Nanterre'nin Vieux-Pont kesiminde annesiyle yaşarken Nahel'i tanımıştı.

Fransada İç savaş çıkartabilecek ölüm 17 yaşındaki Nahel hakkında bilinmeyenler

'KARDEŞİM GİBİYDİ

Ölümünden kısa bir süre sonra, bir ambulans görevlisi olan Marouane bir polis memuruna çocuğu küçük kardeşi gibi tanıdığını söyledi. Onun nazik, yardımsever bir çocuk olarak büyüdüğünü görmüştü. Gazetecilere verdiği demeçte, "Asla kimseye elini kaldırmadı ve asla şiddete başvurmadı" diyordu.

Haberin Devamı

ANNESİ IRKÇILIĞA KURBAN GİTTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

Annesi, polis memurunun oğluna baktığında 'Arap’a benzeyen, küçük bir çocuk gördüğüne ve canına kıymak istediğine' inanıyor. Genç kadın France 5 TV'ye yaptığı açıklamada, polis teşkilatını değil, ateş eden memuru suçladığını söyledi.

Fransada İç savaş çıkartabilecek ölüm 17 yaşındaki Nahel hakkında bilinmeyenler

ARACIN PLAKASI POLONYA'YA AİT

Nahel, 2021'den bu yana durma emrine uymayı reddettiği için beş polis kontrolüne tabi tutulmuştu.
Polis tarafından durdurulduğunda, Polonya plakalı ve iki yolcu taşıyan bir arabadaydı. 17 yaşındaydı, yani ehliyet almak için çok gençti.

Geçen hafta sonu, polisin emrine uymayı reddettiği için gözaltına alındığı ve Eylül ayında çocuk mahkemesine çıkarılacağı bildirildi. Son zamanlarda başını belaya soktuğunda bunların çoğu arabalarla ilgiliydi.