Dünya Gazze'de şu an ne oluyor? CNN TÜRK canlı yayınında anlattı: Filistin'in tamamını yok etmek istiyorlar

Gazze'de şu an ne oluyor? CNN TÜRK canlı yayınında anlattı: Filistin'in tamamını yok etmek istiyorlar

14.10.2023 - 19:27 | Son Güncellenme:

İsrail ve Hamas arasındaki savaş bir haftasını doldurdu. Gazze'de neler yaşanıyor merak konusu. CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan Mustafa Berguti bölgede son durumu aktardı. Berguti yaptığı açıklamada, "Filistin'in tamamını yok etmek istiyorlar. " dedi.

Filistin Ulusal Girişim Hareketi Lideri Mustafa Berguti yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Gazze'deki durum gerçekten çok korkunç. İsrail hava saldırıları sebebiyle sivil halka saldırı düzenliyorlar. Bu toplu bir cezalandırma. Gıdadan, sudan ve elektrikten yoksun bırakıyorlar. İsrail bu tür ürünlerin içeri girmesini engelliyor. Gazze tamamen karanlık. Büyük tıbbi kurumlar çökmek üzere. Bu bir etnik temizlik, tamamen kabul edilemez bir şey.

Haberin Devamı

İSRAİL KARADAN HAREKAT BAŞLATACAK MI?

Bir sonraki aşama karadan saldırı başlayarak Gazze'yi tekrar işgal altına alma amacı. Tabii bu kabul edilmesi imkansız bir şey. Eğer uluslararası toplum anında buna müdahale etmezse Gazze'deki insanların yaşadığı korkunç şeyler devam edecek. Karadan operasyondan bahsediyoruz.  Uluslararası hukukun ihlali anlamı geliyor.

"KORKUNÇ BİR İNSANİ KRİZ"

Gazze'de bir tıp operasyonu var, İsrail 3 hastanenin tahliye edilmesini yoksa bombalanacağını söyledi. Bu insanlar yaralı insanlar. Bir yandan da suyun eksikliği, gıdanın eksikliği korkunç bir insani kriz yaratıyor. İnsanlar evlerinden uzaklaştırılmak zorunda kaldı. Hastalardan panik çağrıları alıyoruz. İsrail Filistin'i tam bir kuşatma altına aldı. Ancak bunun fiziksel etkisi dışında, çocuklar üzerinde psikolojik etkisi de var. Felaket ortamı var.

Haberin Devamı

"NETANYAHU'NUN NE KADAR YALAN SÖYLEDİĞİNİ ÖĞRENİYORUZ"

İsrail, yalanları her yere yaymayı başardı. Netanyahu kara medya dediğimiz işin uzmanı. Netanyahu'nun ne kadar yalan söylediğini öğreniyoruz. Uluslararası medyada bunun yalan olduğunu öğreniyor. Aynı zamanda Blinken tarafından da tekrarlandı hatta Biden tarafından da tekrarlandı. Birkaç gün önce özür dilediler.

"FİLİSTİN'İN TAMAMINI YOK ETMEK İSTİYORLAR"

Filistin'in tamamını yok etmek istiyorlar. İsrail ordusu sözcüsü, sadece kuzeyden güneye tahliye etmiyorlar Gazze'den Mısır'a sürüyorlar. Netanyahu eğer bunu başarırsa Gazze'yi etnik temizliğe uğratırlarsa tekrardan geri gelemeyecekler ve Gazze'yi ilhak edecekler İsrail'e. Netanyahu'nun amacı insanları Gazze'den sürmek.

"ÇÖZÜM İSRAİL'İN FİLİSTİN'İ TANIMASI"

Dünyanın kabul ettiği çözüm var. Filistinlilerin kendi devleti olmasına izin verir. 1967 sınırlarına geri dönülür. Filistinliler bunu kabul etti. İsrail bunu istemiyor. Netanyahu bu opsiyonu yok etmek için göreve geldi. Ortada bir çözüm yok Netanyahu ile birlikte.