Dünya ‘Gazze’yi işgal etmek hata olur’

‘Gazze’yi işgal etmek hata olur’

17.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İsrail’in Gazze sınırında yığınağını artırmasıyla gözler kara harekatına çevrilirken, ABD Başkanı Joe Biden’dan İsrail’e uyarı niteliğinde bir açıklama geldi.

‘Gazze’yi işgal etmek hata olur’

CBS kanalına konuk olan Biden, sivillerin Gazze’den çıkmasını ve gıda, su gibi temel ihtiyaç malzemelerinin ulaştırılması için insani koridor açılmasını desteklediğini söyledi.

Haberin Devamı

Hamas’ın tamamen ortadan kaldırılması gerektiğine inandığını kaydeden Biden, bununla birlikte “İsrail’in Gazze’yi işgal etmesi büyük bir hata olur” dedi. “Hamas tüm Filistin halkını temsil etmiyor” ifadesini kullanan ABD Başkanı, “Ancak bir Filistin yönetimi olması gerekiyor. Filistin devleti kurulmasına giden bir yol olmalı” ifadelerini kullandı. Biden, İran’a da, “sınırı geçme, gerilimi yükseltme” diye çağrıda bulundu. Bu arada Biden’ın, dün Colorado programını iptal ederek güvenlik ekibiyle toplantı gerçekleştirdiği bildirildi. 

ABD, İsrail’e 2 bin asker gönderecek

ABD ordusunun, İsrail’e muhtemel bir asker konuşlandırması için hazırlık yaptığı bildirildi. Wall Street Journal gazetesinin haberine göre ordu, yaklaşık 2 bin kişilik bir kuvvet hazırlığı yapıyor. Amerikan savunma yetkilileri, bu birliğin İsrail’e danışmanlık gibi görevlerin yanı sıra sağlık hizmetlerinde görevlendirilmesinin planlandığını savundu. Savunma yetkilileri, bu askerlerin muharebede yer almayacaklarını kaydetti.