Dünya Gelin soyundu düğün iptal! Kayınvalidenin sözleri nikahı birbirine kattı

Gelin soyundu düğün iptal! Kayınvalidenin sözleri nikahı birbirine kattı

06.05.2024 - 11:23 | Son Güncellenme:

Kayınvalidesinin düğünün ortasında kendisini ve ailesini küçük düşüren sözlerini işiten gelin, derhal nikahı iptal etme kararı aldı. Genç kadın, davetliler şok içindeyken gelinliğini çıkarıp sahneden indi ve mekanı terk etti.

Gelin soyundu düğün iptal Kayınvalidenin sözleri nikahı birbirine kattı

Çin'in Jiangsu eyaletinde meydana gelen olaya göre, damadın annesinin bazı sözlerinin gelin ve ailesinin yanı sıra davetlileri de şaşkına çevirmesi üzerine, gelin düğünü yarıda kesip nikahı iptal etmeye karar verdi.

Haberin Devamı

KAYINVALİDE 'GURURLA' ANLATTI 

Yerel basına yansıyan haberler, sahnedeki tören sırasında damadın annesi, oğlunun iyiliğini ve güzelliğini anlatarak onu övmeye başladı. Oğlunun 'olağanüstü yeteneklere sahip olduğunu' söyleyerek, çeyiz bile ödemeden evleniyor oluşunu gururla belirtti.

Bunları, herkesin içinde dinleyen gelin ve ailesi ise, son derece kırıldı. Gelin, kayınvalidesinin çeyizle ilgili sözlerini hem kendisi hem de ailesi için aşağılayıcı olarak nitelendirdi.

Gelin soyundu düğün iptal Kayınvalidenin sözleri nikahı birbirine kattı

GELİNLİĞİ ÇIKARIP SAHNEDEN İNDİ

Damattan, onun ve ailesinin maddi durumunu düşündüğü için çeyiz talep etmediğini belirten genç kadın, kendisinin ve ailesinin değerinin ve fedakarlığının bilinmediğini söyleyerek düğünü derhal iptal etmeye karar verdi. Daha sonra ise gelinliğini çıkarıp sahneden indi.

Haberin Devamı

Olay, sosyal dünyada da evlilik gelenekleri hakkında tartışmalara sebep oldu. Çoğu sosyal medya kullanıcısı gelinin kararını destekledi ve haklarını cesurca savunmasının övgüyü hak ettiğine inandığını yazdı. Bazı kullanıcılar ise, damadın annesini uygunsuz sözleri için eleştirdi ve kendisi de bir kadın olmasına rağmen gelinine saygı ve anlayış göstermediğinin altını çizdi.