Dünya Gerilim ortasında Suriye’ye saldırdı

Gerilim ortasında Suriye’ye saldırdı

10.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İsrail, Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya yaptığı baskınlar nedeniyle gerilime neden olurken, bu kez Suriye’deki birçok askeri hedefi vurduğunu açıkladı.

Gerilim ortasında Suriye’ye saldırdı

İsrail ordusu, işgali altında bulunan Suriye’deki Golan Tepeleri’ne önceki gece 6 füze atılması gerekçesiyle başkent Şam ve çevresini vurdu. Hedefler arasında Suriye ordusuna ait bir yerleşkenin de bulunduğu ve top atışı ile insansız hava araçları kullanıldığı da belirtildi. Suriye medyası, hava savunma sistemlerinin, İsrail’in füze saldırılarına karşılık verdiğini ve bazı füzelerin düşürüldüğünü yazdı. Saldırıların can kaybına yol açmadığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Liderler Lübnan’da buluştu

Bu arada İsrail güçlerinin, işgal altındaki Kudüs’te Müslümanlara müdahalesi de sürüyor. Dün, sabah namazı için Mescid-i Aksa’ya gelen Müslümanlar, İsrail güçlerinin engeliyle karşılaştı. Kapılara konuşlanan İsrail güçleri, 50 yaş altındaki Müslümanların namaz için girişine izin verilmeyeceğini açıkladı. 

Gerginlik devam ederken, bir haber de Lübnan’dan geldi. Nitekim Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ile Filistin İslami Hareketi Hamas’in lideri İsmail Haniye’nin Beyrut’ta bir araya geldiği, İsrail’e karşı direniş için hazırlıkların yanı sıra son gelişmeler ışığında iş birliği konularını ele aldığı kaydedildi.