Dünya Hamas'ın silahları Rus yapımı çıktı! İsrail basınında şok haber

Hamas'ın silahları Rus yapımı çıktı! İsrail basınında şok haber

18.10.2023 - 17:41 | Son Güncellenme:

İsrailli vekil basına verdiği demeçte Hamas'ın kullandığı silahları nasıl elde ettiğine dair çok konuşulacak bir açıklamada bulundu.

Hamasın silahları Rus yapımı çıktı İsrail basınında şok haber

Hamas saldırısı sonrası batılı ülkelerin desteğini arkasına alan İsrail için ABD, uçak gemilerini bölgeye gönderdi. Pentagon tarafından dün yapılan açıklamada 2000 askerin konuşlandırma emri aldığı belirtildi, ancak bu askerlerin üsleriyle ilgili bir bilgi verilmedi. Hem İsrail hem de Filistin'de yüzlerce insanın hayatını kaybettiği kaosta Tel Aviv, Moskova'dan istediği desteği alamadı. Vladimir Putin konuyla ilgili ilk yaptığı açıklamada bölgede iki devletli çözüm olmasını gerektiğini savunurken, Filistin ve İsrailli yetkilileri müzakereye çağırdı. Putin dün gerçekleştirilen ve 400'ün üzerinden insanın öldüğü hastane saldırısıyla ilgili ise 'Trajedi' değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

BIDEN: ÖFKE DUYDUM

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze şehrindeki Al Ahli Arab (Baptist) Hastanesi'ne gerçekleştirilen saldırı sonrası İsrail’in başkenti Tel Aviv’de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Biden saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Dün Gazze'de hastanede meydana gelen patlamadan büyük üzüntü ve öfke duydum. Gördüğüm kadarıyla bunu siz değil diğer taraf yapmış gibi görünüyor. Ama emin olmayan birçok insan var. Bu nedenle birçok şeyin üstesinden gelmemiz gerekiyor" dedi.

Hamasın silahları Rus yapımı çıktı İsrail basınında şok haber

HAMAS'IN SİLAHLARI RUS ÜRETİMİ ÇIKTI

İsrail merkezli The Jerusalem Post'ta gün içerisinde yayınlanan haberde ise Hamas'ın Rus üretimi silahlar kullandığı yazıldı. Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Ze'ev Elkin, Çarşamba günü basına verdiği demeçte, Hamas'ın kullandığı silahların Rusya'dan geldiğini düşündüğünü ifade etti. Elkin kendisine yöneltilen 'Bu kasıtlı mı yapıldı' sorusuna ise 'Tam olarak emin değilim. Fakat bildiğimiz şeyler var, Hamas, Suriye ve Lübnan'da İran ve Hizbullah tarafından eğitildi. Burada Ruslarla İranlılar arasında yakın bir işbirliği olduğu çok açık' değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Hamasın silahları Rus yapımı çıktı İsrail basınında şok haber

'RUSYA VE İRAN BİRBİRLERİNE YARDIM EDİYOR'

Elkin daha sonra Rusya'nın İsrail-Hamas savaşındaki tutumuna değinerek şu yorumda bulundu:

'RUSYA VE İRAN BİRBİRLERİNE YARDIM EDİYOR' Elkin daha sonra Rusya'nın İsrail-Hamas savaşındaki tutumuna değinerek şu yorumda bulundu: 'Rusya uzun zamandır oyunun kurallarını değiştirmeye çalışıyor. Ukrayna'daki savaş nedeniyle İran ile ittifak oluşturdular. İranlılar orada Ruslara yardım ediyor, Rusya'da başka yerlerde İran'a yardım ediyor'

GAZZE'DE SON DURUM

Savaşın on birinci gününde Gazze'deki can kaybı 3 bin 300'ü geçti. Filistinli yetkililer hastane saldırısının ardından ölü sayısındaki artışı açıkladı, İsrail'in tamamen kuşatma altında tutup aralıksız bombaladığı Gazze Şeridi'ndeki yaralıların ise 13 binden fazla. Füzeyle vurulan El Ehli hastanesinde en az 500 kişinin öldüğü Gazze şehrinde, bugün toplu mezarlar kazılıyor.