Dünya İşkencehane yatak odası! Yarı çıplak ve kel olarak bulundu

İşkencehane yatak odası! Yarı çıplak ve kel olarak bulundu

08.08.2023 - 13:55 | Son Güncellenme:

12 yıldır eşi tarafından işkenceye maruz kalan kadın yatak odasında korkunç halde bulundu. Olayın detayları ise dünya basınında kısa sürede yankı uyandırdı.

İşkencehane yatak odası Yarı çıplak ve kel olarak bulundu

İsmi güvenlik gerekçesiyle açıklanmayan 53 yaşındaki kadın, Pazartesi günü polisler tarafından Fransa'da bulunan ve Almanya sınırına çok yakın bir noktada bulunan Forbach kasabasındaki bir apartman dairesindeki yatak odasında yarı çıplak olarak bulundu. Polisler tarafından daireden çıkarılan ve karakola götürülen kadın, 55 yaşındaki kocası tarafından 2011 yılında kaçırıldığını belirtti ve 12 yıldır yatak odasında esir tutulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Yetkililer kadının ilk olarak Alman polisini aramayı başarabildiğini daha sonra Alman polisinin Fransa'ya durumu bildirerek kadının kurtarılmasının sağlandığı açıklandı.

İşkencehane yatak odası Yarı çıplak ve kel olarak bulundu

YARI ÇIPLAK VE KEL 

Bild gazetesinde yer alan haberde, kadının metal tellerle çevrili olduğu iddia edilen bir odada yarı çıplak, kafası kazınmış, parmakları ve bacakları kırılmış halde bulunduğu aktarıldı. Yapılan tıbbi testlerde ise kadının uzun bir süredir yemek yemediği kayıtlara geçti. Öte yandan söz konusu 'koca' dün akşam saatlerinde adam kaçırma ve işkence suçları nedeniyle tutuklandı.

İşkencehane yatak odası Yarı çıplak ve kel olarak bulundu

KOMŞULAR ÇIĞLIKLARI DUYMUŞ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bina sakinleri ise sık sık daireden çığlık sesleri geldiğini ancak kadının eşinin kendilerine 'Eşim kanser hastası acı çekiyor' dediğini bildirdi. Yakındaki bir sokakta yaşayan başka bir tanık olan Erika, AFP'ye kadını en son 'belki 10 yıl önce' gördüğünü ve 'ölmüş ya da taşınmış olabileceğini' düşündüğünü söyledi.

Haberin Devamı

DİKKAT ÇEKEN GÜNLÜK

Fransız basını ayrıca polislerin dairede günlük tipi bir defter bulduğunu yazdı. Adamın, karısına yemek verdiği zamanlar da dahil olmak üzere yaptıklarının kaydını tuttuğuna inanılıyor.

İşkencehane yatak odası Yarı çıplak ve kel olarak bulundu