Dünya İsrail gazetesi yayımladı! Halk kara harekatı istemiyor

İsrail gazetesi yayımladı! Halk kara harekatı istemiyor

27.10.2023 - 20:21 | Son Güncellenme:

İsrail’de günlük olarak yayımlanan Maariv gazetesinin yaptığı ankete katılan İsraillilerin 49'u, Filistin’e düzenlenmesi planlanan kara harekatının ertelenmesini istiyor.

İsrail gazetesi yayımladı Halk kara harekatı istemiyor

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 21’inci gününde de devam ediyor. İsrail ordusu, bölgedeki sivil yerleşim yerleri, cami, hastane ve kilise olmak üzere birçok yeri ayrım gözetmeksizin vuruyor. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik başlatmayı planladığı kara harekatına ise İsrail halkı karşı çıkıyor.

Haberin Devamı

İsrail'in Maariv gazetesi, ülkede 18 yaş üstü 522 kişinin katıldığı bir anketin sonuçlarını paylaştı. Ankete göre İsrail halkının yüzde 49’u düzenlenmesi planlanan kara harekatının ertelenmesinin daha iyi olacağı yönünde oy kullandı. Ankete katılanların yüzde 29’u ise harekatın hemen başlaması gerektiğini savundu.

İsrail gazetesi yayımladı Halk kara harekatı istemiyor

Gazze Şeridi karanlığa gömüldü

İsrail ordusu, havadan ve karadan bölgeye saldırılarını sürdürürken, gözler İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik başlatmayı planladığı kara harekatına çevrildi. Havanın kararmasıyla İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından Gazze Şeridi’nde bulunan birçok bölge yoğun ateş altına alındı. Yaşanan hava bombardımanın ardından karanlığa gömülen bölgede şiddetli ve çok sayıda patlama sesleri duyuldu.

Haberin Devamı

İsrail gazetesi yayımladı Halk kara harekatı istemiyor

İsrail’in hava saldırısında 15 kişinin öldüğü Han Yunus'taki bina görüntülendi

İsrail, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus şehrinin Al-Amal Mahallesinde bulunan bir binayı dün hedef almıştı. Kızılay Hastanesi yanında bulunan Abu Shamala ailesine ait binayı vurması sonucu 15 kişinin hayatını kaybettiği binada yıkım meydana geldi. Etrafındaki binaların da zarar gördüğü bu yıkımda çevrede bulunan araçların da hurdaya döndüğü görüntülendi.

İsrail gazetesi yayımladı Halk kara harekatı istemiyor

İsrail’in, çocukları, kadınları hatta hastaneleri hedef aldığını söyleyen bölge sakinlerinden Ebu Halid, Kızılay Hastanesi'nin yakınlarında bombalanan binanın hastaneden yaklaşık 10 metre uzakta olduğunu ve Gazze Şeridi'nin kuzeyinden güvenlik nedeniyle Han Yunus şehrine gelen 10 bin kişinin hastanede kaldığını söyledi.