Dünya İsrail ordusu, sınırdaki Mısır mevzisini vurdu: Tel Aviv cephe genişletiyor

İsrail ordusu, sınırdaki Mısır mevzisini vurdu: Tel Aviv cephe genişletiyor

23.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İsrail-Hamas savaşının 16. gününde Tel Aviv yönetimi, Gazze, Batı Şeria’nın yanı sıra Lübnan ve Suriye’ye yönelik de saldırılar düzenledi.

İsrail ordusu, sınırdaki Mısır mevzisini vurdu: Tel Aviv cephe genişletiyor

Fransız AFP ajansının Hamas yetkililerine dayandırarak verdiği haberinde, İsrail ordusunun Gazze’ye önceki geceki saldırısında en az 55 kişinin öldüğünü ve 30 evin tahrip olduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

Vurulan yerler arasında bir caminin de bulunduğu belirtilirken, İsrail ordusu, Cenin Mülteci Kampı’nda bulunan El-Ensar Camisi’nin altındaki yerleşkenin Hamas ve Filistinli İslami Cihad Örgütü’nün saldırıları için kullanıldığını, burada bir de tünel bulunduğunu iddia etti. İsrail saldırılarından ölenlerin sayısı ise 4 bini geçti. Bu arada İsrail Lübnan’a ve Suriye’ye yönelik de saldırılar düzenledi.

Lübnan’da 6 Hizbullah militanının öldürüldüğü açıklanırken, Şam ve Halep havalimanlarının da ikinci kez vurulduğu, alanların hizmet dışı kaldığı duyuruldu. Ayrıca İsrail ordusu, Kerem Ebu Salim bölgesinde Mısır’a ait bir mevziyi “yanlışlıkla” tank atışıyla vurduklarını duyurdu. Açıklamada, “yaşanan olaydan üzüntü duyulduğu” kaydedildi. Mısırlı yetkililer de vurulan sınır gözetleme kulesindeki personelden birkaçının yaralandığını açıkladı.