Dünya İsrail polisi canlı yayını bastı: İyi şeyler söyleyeceksin, Gazze toz olacak toz!

İsrail polisi canlı yayını bastı: İyi şeyler söyleyeceksin, Gazze toz olacak toz!

16.10.2023 - 17:09 | Son Güncellenme:

Canlı yayını basan İsrail polisi hem Gazzelileri hem de muhabiri tehdit etti. O anlar anbean kameraya yansırken polisin söylediği sözler dünya medyasında yankı uyandırdı.

7 Ekim'de Hamas'ın saldırısıyla alt üst olan İsrail, 50 yıl sonra savaş ilan ederek ülkenin güneyinde kaybettiği kontrolü tekrar sağladı. Çatışmalarda hem İsrail hem de Filistin tarafında binlerce kişi hayatını kaybetti yine binlercesi de yaralandı. İsrail normal şartlarda geçtiğimiz hafta sonu kara harekatı düzenleyecekti ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle bu gerçekleşmedi.

Haberin Devamı

GAZZE'DEN 400 BİN KİŞİ AYRILDI

İsrail'in sivillerin Gazze Şeridi'nin kuzeyini terk etmesi için verdiği süre doldu, ancak bazı kişiler bölgeden ayrılmayacaklarını söylüyor. Hamas'a göre Gazze'nin kuzeyinde yaşayan 1,1 milyon kişiden 400 bini, son 48 saat içinde Selahaddin Yolu'ndan Gazze'nin güneyine yöneldi.

İsrail sınırına bir kilometre uzaklıktaki bir tepeden Gazze Şeridi'ne bakıldığında, yakında başlayabilecek kara saldırısının boyutu açıkça görülüyor. Sınır yakınındaki otoyol boyunca bir grup asker taşıyan zırhlı araç geçiyor, askeri bir insansız hava aracı da gökyüzünde daireler çiziyor. Sınır çitinin yakınında hafif silah ateşi duyuluyor. Karşılığında bir İsrail tankı, sınırın ötesine mermi yağdırıyor.

İsrail polisi canlı yayını bastı: İyi şeyler söyleyeceksin, Gazze toz olacak toz

KUZEYDE SON DURUM NE?

Bir haftadır İsrail'in kuzey sınırında da gerilim tırmanıyor. Hizbullah ile zaman zaman çatışmalara giren İsrail ordusu ve yetkililer ikinci bir cephe açılmasını 'Kırılma noktası' olarak görüyor. Kimileri ise bu cephenin açılmasıyla birlikte İran ve ABD'nin merkezinde olacağı bir dünya savaşının bile tetikleneceğini iddia ediyor.

Haberin Devamı

İSRAİL POLİSİNDEN SKANDAL

Bölgede yaşananları dünyaya aktarmak için birçok ülkeden sayısız basın mensubu İsrail ve Filistin'e geldi. Hatta İngiliz medyasına ait bazı gazeteciler İsrail'in hava saldırısında hayatını kaybetti. Son olarak Al Araby TV muhabirlerinden biri, bir İsrailli polis ile canlı yayında tartıştı. Söz konusu tartışmada geçen diyalog şöyle:

İsrailli polis: Nerelisin

Muhabir: Nazareth'liyim.

İsrailli polis: Neler söylüyorsun?

Muhabir: Bir dakika ben canlı yayındayım

İsrailli polis: Umurumda değil, sen ne söylüyorsun?

İsrail polisi canlı yayını bastı: İyi şeyler söyleyeceksin, Gazze toz olacak toz

Muhabir: İsrail ordusu ne yaptıysa onu söylüyorum

İsrailli polis: İyi şeyler söyleyeceksin, tüm Hamas üyeleri katledilmeli anlıyor musun? Bunları söylemezsen olacaklardan sen sorumlusun

Muhabir: İsrail polisi geldi, bana tehditler savurdu.

İsrail polisi: Gazze'ye geleceğiz, toza çevireceğiz, toz olacak tamamen toz