Dünya İsrail polisinden cuma namazı sonrası Filistinlilere sert müdahale!

İsrail polisinden cuma namazı sonrası Filistinlilere sert müdahale!

08.12.2023 - 13:47 | Son Güncellenme:

İsrail’in 7 Ekim tarihinden itibaren Gazze Şeridi’ne yönelik ablukası ve sivillere yönelik katliamı sürüyor. 9 cumadır devam eden müdahalede İsrail polisi dozunu artırdı. Müslüman mahallelerine kadar girip gaz fişeği atmaya başladı. İşte son durum...

Kudüs'te İsrail askerleri 9'uncu cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa çevresindeki Filistinlilere biber gazı ile müdahale etti. CNN Türk muhabiri Çağdaş Evren Şenlik ile kameran Halil Kahraman olay yerenden aktardı.

Haberin Devamı

Şenlik, “İsrail polisi bir anda kaskları takıp Müslümanlara yönelik müdahaleye başladı. Her cuma karşılaştığımız müdahalenin dışında bu sefer daha sert bir müdahale ile karşı karşıyayız. Daha da ara sokaklara inerek İsrail polisinin müdahalesi başlamış durumda. İsrail polisinin eller tetikte bekleyişi ile Müslümanlara yönelik o sert müdahaleler devam ediyor.

Evlerinden çıkan Müslümanlara İsrail polisinden ‘evlerinize girin’ çağrısı yapılıyor. Ara sokaklara fişeklerin ateşlendiğini görüyoruz.

İsrail polisinden cuma namazı sonrası Filistinlilere sert müdahale

TOMA’lardan kimyasal sular sıkılmaya başlandı. Müslümanlar evlerine girdi. TOMA’lar sivil, kural tanımandan herkesin üzerine sürüyor.

İsrail polisi Müslüman mahallelerin üzerine gaz fişekleri attı. İsrail polisi hiç kimsenin olmadığı yerlere bile fişekler atıyor. Kısacası, artık İsrail polisinin yaptığı müdahalelere 9 cumadır alıştır. Bu cumanın şöyle bir fark vardı, normalde müdahale Mescid-i Aksa’nın tam karşısında oluyordu. Fakat artık mahalle aralarına kadar girdiler. Yaklaşık 700 metre ile 1 kilometre arasında yürüyüş yaparak Müslüman mahallesine girdik. İsrail polisi evlerden kimsenin çıkmasını istemiyor. Kafasını uzatana bile uyarılarda bulunup anında biber gazı fişekler ateşliyor.

Haberin Devamı

İsrail polisinden cuma namazı sonrası Filistinlilere sert müdahale