Dünya İsrail'in saldırısında bir gazeteci hayatını kaybetti, 4 gazeteci yaralandı

İsrail'in saldırısında bir gazeteci hayatını kaybetti, 4 gazeteci yaralandı

13.10.2023 - 20:22 | Son Güncellenme:

İsrail’in Lübnan sınırındaki Hizbullah noktalarına düzenlediği hava saldırısında 1 gazeteci hayatını kaybetti, 4 gazeteci ise yaralandı.

İsrailin saldırısında bir gazeteci hayatını kaybetti, 4 gazeteci yaralandı

Lübnan-İsrail sınırındaki Alma Şaab beldesinde Reuters çalışanlarının canlı yayın yaptığı esnasında İsrail'in tarafından saldırı gerçekleşti. Yapılan saldırıda 1 gazeteci hayatını kaybetti, 4 gazeteci de yaralandı. Saldırıda ölen gazetecinin Reuters haber ajansından kameraman İssam Abdullah olduğu belirtildi.

Saldırı sonrası Reuters haber ajansı yazılı açıklamada bulundu. Reuters, "Kameramanımız İssam Abdullah'ın öldürüldüğünü derin üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz." ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

Reuters tarafından yapılan açıklamada, "Acilen daha fazla bilgi edinmeye çalışıyor, bölgedeki yetkililerle çalışıyor ve İssam'ın ailesine ve meslektaşlarına destek oluyoruz. Bu korkunç zamanda düşüncelerimiz ailesiyle. Reuters muhabirleri Thaer Al-Sudani ve Maher Nazeh de yaralanmış olup tıbbi bakım görmekteler. Bu korkunç zamanda düşüncelerimiz aileleriyle birlikte." ifadelerine yer verildi.

İsrail, Lübnan’daki Hizbullah noktalarını topçu atışlarıyla vurdu

Filistin ile İsrail arasındaki çatışmalar devam ederken, İsrail Lübnan’daki Hizbullah noktalarının vurulduğunu açıkladı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, ülkenin kuzey sınırına yakın Misgav Am kasabasına doğru Lübnan’daki Hizbullah noktalarından yapılan silah atışlarının tespit edildiği belirtilirken, topçu ve tank atışlarıyla karşılık verildiği aktarıldı.

Haberin Devamı

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı: Eylem zamanı geldiğinde, onu gerçekleştireceğiz 

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, bugün Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bir mitingde destekçilerine seslendi. Kasım, Hizbullah’ın İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalara dahil olmasıyla ilgili konuşurken, “Büyük güçlerin, Arap ülkelerinin ve Birleşmiş Milletler (BM) temsilcilerinin bize doğrudan veya dolaylı olarak müdahale etmememizi söylemesi hiçbir etki oluşturmayacaktır. Hizbullah görevlerini çok iyi biliyor. Biz tamamen hazırız” dedi. Hizbullah’ın planlarına ilişkin konuşan Kasım, “Eylem zamanı geldiğinde planımız dahilinde çatışmalara katılacak ve onu gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah, bugün Lübnan’ı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya gelmiş, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarının bölgeyi tehdit ettiğini belirterek "Siyonist rejim cinayetlerine devam ederse her ihtimal düşünülebilir" ifadelerini kullanmıştı.