Dünya İstihbarat şefi açıkladı: Putin savaşı kazanamaz!

İstihbarat şefi açıkladı: Putin savaşı kazanamaz!

27.02.2022 - 14:45 | Son Güncellenme:

MI6 şefi savaşın 'kazanılamaz' olduğu konusunda uyarıda bulunurken, eski savunma şefi, Kiev 10 gün daha dayanırsa Rusya'nın nakit ve silahlarının tükeneceğini söyledi.

İstihbarat şefi açıkladı: Putin savaşı kazanamaz

İngiltere'nin MI6 Gizli İstihbarat Servisi başkanı, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının 'kazanılamaz' olacağına inandığını çünkü Başkan Vladimir Putin'in ülke halkı üzerinde hiçbir zaman siyasi zafere ulaşamayacağını söyledi.

Haberin Devamı

MI6 şefi Richard Moore, komşusunun askeri gücünü ve şiddetli kararlılığını hafife aldığı için Putin'in güçlerinin nihayetinde Ukrayna'da başarısız olacağını öne süren rapora katıldığını söyledi.

İstihbarat şefi açıkladı: Putin savaşı kazanamaz

58 yaşındaki Moore'un katıldığı makale, King's College London'da Emeritus Savaş Çalışmaları Profesörü Lawrence Freedman tarafından kaleme alındı.

Profesör Freedman, 'Pervasız Kumar' başlıklı makalesinde, Putin'in 'Ukrayna'ya takıntılı hale geldiğini ve savaş bahanesi gibi görünen ancak kendi görüşlerini de yansıtabilecek çirkin teorilere eğilimli olduğunu' söyledi.

İstihbarat şefi açıkladı: Putin savaşı kazanamaz

Moskova için zaferin Ukrayna hükümetini deviren başarılı bir işgal şeklinde değil, Ukrayna halkını kazanmakla geldiğini yazdı. Profesör, ayrıca bunun Rusya'nın gücünün yetmediği bir şey olduğunu kaleme aldı.

Haberin Devamı

Profesör Freedman, "Hükümet başkentin kontrolünü kaybedip kaçmak zorunda kalsa ve Ukrayna kuvvetlerinin komuta sistemleri bozulmaya başlasa bile bu Rusya'nın savaşı kazandığı anlamına gelmez" diye yazdı.

İstihbarat şefi açıkladı: Putin savaşı kazanamaz

Moore, makaleyi 130 binden fazla Twitter takipçisiyle paylaştı ve şöyle yazdı: "Büyüleyici. Bana mantıklı geldi.'

Diğer istihbarat kaynakları, Putin'in Ukrayna ile savaşının Kremlin'in "aşırı güveni", zayıf taktik planlaması ve ulusların hayatta kalması için savaşan Ukraynalıların şiddetli direnişi nedeniyle sürmeyeceğini ileri sürdü.

İstihbarat şefi açıkladı: Putin savaşı kazanamaz

MI6 şefi savaşın "kazanılamaz" olduğunu öne sürdü ve Kiev 10 gün daha dayanırsa Rusya'nın nakit ve silahlarının tükeneceğini söyledi.