Dünya Japonya'da Başbakana suikast girişimi! Bomba attılar

Japonya'da Başbakana suikast girişimi! Bomba attılar

15.04.2023 - 09:57 | Son Güncellenme:

Japonya Başbakanı Fumio, programı çerçevesinde gittiği Wakayama'da saldırıya uğradı. Fumio'nun üzerine bir kişi sis bombası attı.

Japonyada Başbakana suikast girişimi Bomba attılar

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, yerel meclis ara seçim kampanyası için gittiği Wakayama'da seçim kampanyasına katıldı. Kişida LDP adayıyla, Saikazaki Balıkçı Limanı yakınlarında bir araya geldi.

Haberin Devamı

SİS BOMBASI ATTILAR

Tam o sırada Kişida'nın üzerine sis bombası atıldı. Yerel basında çıkan haberlere göre Wakayama'daki olay yerinde bir kişi gözaltına alındı. Bir tanık, bir kişinin bir şey fırlattığını ve ardından duman çıktığını gördüklerini, bir başkası ise büyük bir patlama sesi duyduklarını söyledi. Olay yerindeki bir kadın basına yaptığı açıklamada "Afalladım. Kalbim hala hızlı atıyor" dedi.

Japonyada Başbakana suikast girişimi Bomba attılar

KONUŞAMASINI İPTAL ETTİ

Bölgeden tahliye edilen Başbakan Kishida, balıkçı limanında yapmayı planladığı konuşmayı iptal etti. Kishida yaptığı ilk açıklamada, "Polis ayrıntıları araştırıyor, ancak çok sayıda kişiyi endişelendirdiğim için özür dilerim" ifadelerini kullanarak, yaşanan olayın seçim sürecini durdurmaması gerektiğini söyledi.

Japonyada Başbakana suikast girişimi Bomba attılar

SALDIRIYI KINADILAR

Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Sekreteri Toshimitsu Motegi ise demokrasinin temeli olan seçim döneminde böyle bir olayın yaşanmasının son derece üzücü olduğunu belirterek, saldırı girişimini şiddetle kınadı. Japonya parlamentosunun alt kanadı Temsilciler Meclisi için çeşitli bölgelerde 23 Nisan'da ara seçimler yapılacak.

Haberin Devamı

Japonyada Başbakana suikast girişimi Bomba attılar

ÖNLEMLER ARTIRILDI

Öte yandan Japonya'nın eski başbakanı Shinzo Abe geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Nara şehrinde yaptığı seçim konuşması sırasında silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti.

Abe'nin ülkeyi sarsan ölümünün ardından Japonya Ulusal Polis Teşkilatı, devlet görevlilerine yönelik koruma tedbirlerini artırmıştı.

Japonyada Başbakana suikast girişimi Bomba attılar