Dünya Jerusalem Post gazetesi yazdı: İsrail, Sinvar'a boyun eğdi!

Jerusalem Post gazetesi yazdı: İsrail, Sinvar'a boyun eğdi!

22.11.2023 - 13:46 | Son Güncellenme:

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Jerusalem Post, Hamas ile ilan edilen ateşkes ile ilgili yaptığı haberde hükümete ateş püskürdü.

Jerusalem Post gazetesi yazdı: İsrail, Sinvara boyun eğdi

Çarpıcı kar beyazı saçları ve simsiyah kaşları olan Sinvar, Hamas'ın Gazze'deki siyasi kanadının lideri, İsrail'in ise en çok arananlar listesinde. İsrail, Sinvar'ı, diğer Hamas yetkilileriyle birlikte, 7 Ekim'de ülkenin güneyinde düzenlenen saldırılardan sorumlu tutuyor. Tel Aviv, Hamas'ın, lideri İsmail Haniye'den sonra fiilen iki numaralı ismi olan Sinvar'ın köşeye sıkıştırıldığına, korumalarıyla birlikte Gazze'de tünellerde saklandığına ve sinyalinin izlenip yerinin belirleneceği korkusuyla kimseyle iletişim kurmadığına inanıyor.

Haberin Devamı

İSRAİL İSTİHBARATINDAN SİNVAR RAPORU

İsrail hükümeti hapishanede kaldığı süre boyunca Sinvar'ın karakteriyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı; "Otoriter, etkili ve alışılmadık düzeyde dayanıklılık yeteneklerine sahip, kurnaz ve manipülatif. Çok az şeyden memnun olan bir kişi. Hapishanede bile diğer mahkumlar arasında sır saklıyor. Kalabalıkları arkasından sürükleme yeteneğine sahip."

Jerusalem Post gazetesi yazdı: İsrail, Sinvara boyun eğdi

ATEŞKES İLAN EDİLDİ

Hamas'ın İsrail'e saldırmasının üzerinden tam 48 gün geçti. Bölgede yaşanan kaosu bir süreliğine durduran anlaşma ise dün gece saatlerinde duyuruldu. Dört gün sürecek geçici ateşkes anlaşması, İsrail hapishanelerinde tutulan 150 Filistinli kadın ve çocuğun özgürlüğüne kavuşması karşılığında Hamas'ın elindeki 50 kadın ve çocuk rehinenin serbest kalmasını öngörüyor. Hamas'ın anlaşmayla, İsrailli olmayan bazı rehineleri de bırakabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

İsrail ve Hamas arasında arabuluculuk yürüten Katar hükümetinden yapılan açıklamada, İsrail hapishanelerinde tutulan bazı Filistinli kadın ve çocukların serbest bırakılması karşılığında 50 kadın ve çocuğun Gazze'den ayrılacağı bildirildi. Ateşkesin ne zaman yürürlüğe gireceğinin önümüzdeki 24 saat içinde açıklanacağı belirtildi. Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al Thani, Gazze'de 4 günlük ateşkes sağlanmasına yönelik anlaşmanın kapsamlı barış görüşmelerine yol açmasını umduğunu dile getirdi. Al Thani, “Ortaklarımıza, Mısır ve Washington öncülüğünde Gazze'de imzalanan ateşkes anlaşmasına katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

GÜVENLİK BAKANI TEPKİLİ

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Hamas ile yapılan ateşkesi eleştirdi. Çatışmalara ara verilmesini "Tehlikeli bir örnek" olarak yorumlayan Gvir "Hamas bu arayı her şeyden çok istiyordu" dedi. Gvir dün gece yapılan ateşkes oylamasında hayır oyu kullanan İsrailli bakanların arasındaydı.

Jerusalem Post gazetesi yazdı: İsrail, Sinvara boyun eğdi

"İSRAİL SİNVAR'IN ŞARTLARINI KABUL ETTİ"

Jerusalem Post tarafından yayınlanan ateşkesle ilgili haberde "İsrail, Sinvar'ın maddelerini kabul etti" başlığı kullanıldı. Jerusalem Post'un burada maddelerden kastı dün Walla gazetesi tarafından sızdırılan ateşkesin maddelerine dayandırılıyor. Bu maddelere göre İsrail ordusu istihbarat toplamak için Gazze'nin üzerinde İHA uçurmayacak dahası hava saldırılarına da ara verilecek.