Dünya 'Kaçırıldım' dedi ama evdeki hesap çarşıya uymadı! Morlukların sebebi şoke etti

'Kaçırıldım' dedi ama evdeki hesap çarşıya uymadı! Morlukların sebebi şoke etti

22.09.2022 - 07:13 | Son Güncellenme:

Akşam eve gelen çocukları ve kocası, kendilerine "Koşuya gittim, geleceğim" diye not bırakan kadının hâlâ eve varmamış olması yüzünden şaşkındı. Kadının başına kötü bir şey geldiğinden emin olan ailesi durumu polise bildirdi. Günlerce kadına ulaşamayan ailesi perişandı. Ancak bu perişanlık yerini 22 gün sonra büyük bir şaşkınlığa bırakacaktı. Ortaya çıkan gerçekler herkesin ağzını açık bırakacaktı.

Kaçırıldım dedi ama evdeki hesap çarşıya uymadı Morlukların sebebi şoke etti

Derleyen: Can Şişman / Milliyet.com.tr - Çocukları ve kocası mutfaktaki kadının yanaklarına öpücük kondurup evden çıktı. Çocukları okula gitmek için servise bindi, kocası ise işe gitmek için arabasına doğru yürüdü. Pencereden çocuklarını ve kocasını izleyen kadın kafasındaki planı hayata geçirmeye kararlıydı. Yatak odasına gidip koşu kıyafetlerini üzerine geçiren kadın, yanına aldığı ufak bir çantayla evden çıktı. Akşam eve gelen çocukları ve kocası, kendilerine "Koşuya gittim, geleceğim" diye not bırakan kadının hâlâ eve varmamış olması yüzünden şaşkındı. Kadının başına kötü bir şey geldiğinden emin olan ailesi durumu polise bildirdi. Günlerce kadına ulaşamayan ailesi perişandı. Ancak bu perişanlık yerini 22 gün sonra büyük bir şaşkınlığa bırakacaktı. Kadının ailesi önce çok sevinecek fakat gerçeklerin tek tek ortaya çıkması karşısında hayatlarının şokunu yaşayacaktı.

Haberin Devamı

Kaçırıldım dedi ama evdeki hesap çarşıya uymadı Morlukların sebebi şoke etti

AİLEYİ BÜYÜK BİR SÜRPRİZ BEKLİYORDU

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan Papini ailesi için hayat olağan akışındaydı. Baba işe, çocuklar okula gidiyordu. Tyler 8, Violet ise 10 yaşındaydı. Herhangi bir işte çalışmayan 34 yaşındaki anneleri Sherri Papini ise vaktinin çoğunu ev işlerine ayırıyordu. İki çocuk annesi kadın ara ara 2009'da evlendiği kocasıyla sorunlar yaşasa da ikili arasındaki problemler kısa zaman içinde çözülüyordu. Fakat ikili arasındaki ipler gitgide kopmak üzereydi.

Takvimler 2016 yılının Kasım ayını gösterdiğinde ailenin diğer üyeleri başlarına gelecek olaylardan habersizdi. 2 Kasım sabahı her zamanki gibi evde tek başına kalan Sherri Papini, kocasının ve çocuklarının evden ayrılışını sessizce pencereden izledi. Günlerdir kafasına koyduğu planı hayata geçirmeye kararlıydı. Elindeki kahve kupasını mutfak tezgahına bırakan kadın, yatak odasına gidip koşu kıyafetlerini giydi. Yanına ufak bir çanta alıp içine birkaç iç çamaşırı yerleştirdi. Çocuklarına ve kocasına "Koşuya gittim, geleceğim" diye not bırakan kadın evden çıktı. Akşam eve gelen Papini ailesinin diğer üyelerini bir sürpriz bekliyordu.

Haberin Devamı

TAM UMUTLARINI KAYBETTİKLERİNDE KAPININ ZİLİ ÇALDI

Saatlerdir Sherri Papini'den haber alamamışlardı. Telaşlıydılar. Ellerinde sadece ufak bir not vardı. Eve döneceğini söyleyen kadın saatlerdir telefonlarına cevap vermiyordu. Gece geç saatlere kadar Sherri Papini'yi bekleyen kocası ve çocukları sonunda harekete geçmeye karar verdi. Kadının kayıp olduğunu polise bildirmesiyle birlikte ekipler de harekete geçti. Telaşlı arama süreci başlamıştı artık. Kadının gitmiş olabileceği yürüyüş yerleri araştırıldı, sosyal medyadan kayıp duyuruları yapıldı. Sonuç olumsuzdu. Sherri Papini adeta sırra kadem basmıştı.

Günlerce süren bekleyiş giderek olumsuz bir hava yaratmaya başlamıştı evde. Umutlarını kaybetmek üzereydiler. Kadının ölmüş olma ihtimaline kendilerini yavaştan alıştırmaya başlamışlar, kadının kimlerin hedefinde olabileceğine dair polise yardımcı olmaya çalışmışlardı. Tam ümitlerini kaybettikleri noktada beklenmedik bir gelişmeyle şaşkına döndüler. 24 Kasım akşamı zile basan bu kişi, Papini ailesine büyük bir şok yaşattı.

Kaçırıldım dedi ama evdeki hesap çarşıya uymadı Morlukların sebebi şoke etti

22 GÜN BOYUNCA BAŞINA GELENLERİ ANLATTI

Anneleri karşılarındaydı. Sherri Papini, hiçbir şey olmamış gibi eve dönmüştü. Kadının çocukları sevinç çığlıkları içinde annelerine sarılıyor, Papini'nin kocası ise olan biteni anlamakta güçlük çekiyordu. Sherri Papini tam 22 gün sonra hiçbir şey olmamış gibi karşılarındaydı. Vücudu yara bere içindeydi. Neredeyse her yerinde morluklar vardı. Papini ailesine tam 22 gün boyunca iki Güney Amerika kökenli kişi tarafından esir tutulduğunu, kadınlar tarafından fiziksel şiddete uğradığını söyledi.

Haberin Devamı

Annelerinin vücudundaki yara izlerine bakan çocukları büyük bir üzüntü içindeydi. Kocası ise eşinin başına gelenleri anlamlandırmaya çalışıyordu. Kadının 22 gün sonra çeşitli yara izleri haricinde sapasağlam bir şekilde evine dönmesi karşısında sadece kocası değil polis memurları da şaşkınlık içindeydi. Polis, günler sonra evine hiçbir şey olmamış gibi dönen kadının başına neler gelmiş olabileceğini çözmeye kararlıydı.

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMADI

Sherri Papini, 22 gün boyunca kendisini esir tutan iki Güney Amerikalı kişi hakkında polise şikâyette bulundu, memurlar kadının anlattığı bu kişilerin robot resimlerin çizdi. Ancak ekipler, kadının anlattığı kaçırılma hikâyesinin gerçeği yansıtmadığını düşünüyordu. Papini'nin vücudundaki morartıları dikkatle inceleyen ekipler, bu yaraların bir başkası tarafından değil bizzat kadının kendisi tarafından yapılmış olma ihtimali üzerinde durmaya başladı. Kadının aslında büyük bir yalan söylediğini kanıtlamaya çalışan ekipler, yakaladıkları önemli ipuçları sayesinde kadının yalanını ortaya çıkardı. Ortaya çıkan gerçek şoke edecek cinstendi.

Haberin Devamı

Yapılan araştırmalar evli ve iki çocuk annesi olan Sherri Papini'nin, eski erkek arkadaşı James Reyes'le ilişkisinin devam ettiğini ortaya koydu. Reyes'e kocasının kendisine şiddet uyguladığını söyleyen Papini, ondan yardım diledi. Reyes, kadının ısrarları sonucu Papini'yi arabasıyla alıp kendi evine götürdü. Evde yapılan incelemelerde Papini'ye ait DNA kalıntıları bulundu, telefon kayıtları ikilinin birbirlerini hâlâ sevdiğini kanıtladı. Papini, 2006'da tanışıp sevgili olduğu ancak üç yıl sonra ayrıldığı Reyes'le birlikte yaşamak istiyordu. Reyes'i ikna eden kadın bir kaçırılma planı yaparak onunla vakit geçirmek istemişti. Fakat evdeki hesap çarşıya uymamıştı.

Haberin Devamı

Kaçırıldım dedi ama evdeki hesap çarşıya uymadı Morlukların sebebi şoke etti

VÜCUDU MORLUKLAR İÇİNDEYDİ

Polis, eski erkek arkadaşıyla vakit geçirmek için kadının 22 gün boyunca kaybolmuş numarası yaptığını düşünüyordu. Haklıydılar çünkü Sherri Papini ve James Reyes, tam olarak böyle bir plan hazırlamıştı. Fakat işler hiç de bekledikleri gibi gitmemişti. Papini'yi alıp evine getiren Reyes, tekrar romantik bir ilişkiye başlayacaklarını düşündü. Fakat Papini, 10 yıl önce tanıdığı kadın değildi. Pasif agresif tavırları ve gelgitli ruh haliyle karşısındaki kadının tavırlarından rahatsız olan Reyes, kadının psikolojisinin yerinde olmadığına ikna olmuştu. Bunun en büyük kanıtı ise kendisinden beklediği ilgiyi ve sıcaklığı göremeyen kadının sık sık vücuduna zarar vermeye çalışmasına tanıklık etmesiydi.

22 gün boyunca sık sık kendini odaya kilitleyip aç bırakan, hatta saatlerce tuvalete bile gitmeyen kadın günler sonra evden ayrıldığında vücudu morluklar içindeydi. Üstelik Reyes masumdu. Kocasına ve çocuklarına yalan söyleyen kadın, eski sevgilisinden de aradığı ilgi ve sıcaklığı göremeyince adeta çılgına dönüp kendine zarar vermeye başlamıştı.

TEK TEK İTİRAF ETTİ

İfadesine başvurulan Reyes, kadının günler boyunca evdeki tuhaf hareketlerini polise anlatınca ekipler karşılarında sürekli herkese yalanlar söyleyen bir kadın olduğunun farkına vardı. 34 yaşındaki kadın bir mitomandı ve hayatı boyunca herkese yalanlar söylemişti. Polisin parçaları birleştirmesiyle büyük yalanı ortaya çıkan Papini, polis merkezindeki sorgusunda köşeye sıkışınca yalanlarını tek tek itiraf etti.

İki Güney Amerika kökenli kadından şikâyetçi olarak polise yalan söyleyen kadın hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Mahkemede "Davranışlarımdan dolayı çok utanıyorum. Aileme ve arkadaşlarıma yaşattıklarım için çok üzgünüm. Yaptıklarımı telafi etmek için hayatımın geri kalanında çok daha dikkatli olacağım" diyen Papini hakkında karar verildi. Papini, 300 bin dolar (5 milyon 494 bin TL) para cezası haricinde 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.