Dünya Karakolda müstehcen ilişki skandalında yeni gelişme! Dava açmaya hazırlanıyor

Karakolda müstehcen ilişki skandalında yeni gelişme! Dava açmaya hazırlanıyor

15.12.2023 - 17:03 | Son Güncellenme:

Ocak ayında ortaya çıkan skandal ortalığı kasıp kavurdu. Karakola yeni katılan polis memuru, meslektaşlarıyla müstehcen ilişkilerde bulundu. Skandalın patlak vermesi sonrası ise, cinsel anlamda sömürüldüğünü savundu. Olaya adı karışan polislerden biri şimdi iddiaları reddederek dava açmaya hazırlanıyor.

Karakolda müstehcen ilişki skandalında yeni gelişme Dava açmaya hazırlanıyor

Ocak ayında ortaya çıkan ve bir anda dünyada ses getiren olayın baş kahramanı Maegan Hall isimli polisti. ABD'nin Tennessee eyaletindeki bir karakolda yaşanan gelişmede Hall'ın altı meslektaşı ile görev sırasında cinsel birliktelik yaşadığı ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

İki yıl önce polis kuvvetlerine katılan Maegan Hall, küçük kasabadaki karakolu adeta alt üst etti. Kocasıyla 'açık evlilik' yaşayan kadın, meslektaşlarıyla defalarca ilişkiye girdi. Skandalın detayları arasında ise, gönderilen çıplak fotoğraflar ve üstsüz girilen havuz dansı da vardı.

Polis kuvvetlerine 2021 yılında katılan Maegan Hall'ün, yaklaşık 40 bin nüfuslu La Vergne'deki küçük karakolda göreve başlamıştı.

Buna göre Hall, görevine başlar başlamaz karakolu alt üst eden ilişkilere yelken açmıştı. Meslektaşlarına çıplak fotoğraflarının yer aldığı mesajlar gönderen polis, ayrıca üstsüz girdiği havuzda gösteri yaptı.

HERKES BİLİYORDU

Karakolda müstehcen ilişki skandalında yeni gelişme Dava açmaya hazırlanıyor

Amerikan basını o dönemde, Maegan Hall ile ilişkiye girdiği gerekçesiyle kovulan güvenlik güçlerinin; çavuşlar Lewis Powell ve Ty McGowan, polis memuru Juan Lugo ve dedektif Seneca Shields olduğunu yazmıştı. Polisler Patrick Magliocco ve Larry Holladay ise işlerini kaybetmeseler de uzaklaştırma cezası almıştı.

Haberin Devamı

Kadın polisin fazlasıyla alkol aldığı ve psikolojisinin normal olmadığı da yine basına yansıyan detaylar arasında yer almıştı.

Buna göre Maegan Hall, bir defasında boş bir silahı şakağına dayayıp tetiği çekti ve nasıl bir ses çıkardığını duymak istedi.

Soruşturma kapsamında skandala karışan bütün polislere dava açıldı, kovulan polisler arasındaki Lewis Powell, Hall'le ilişki yaşadığını reddetti ve meslektaşının çok sayıda partneri olduğunun herkes tarafından bilindiğini savundu.

'CİNSEL ANLMADA SÖMÜRÜLDÜM'

Karakolda müstehcen ilişki skandalında yeni gelişme Dava açmaya hazırlanıyor

Bu gelişmelerden aylar sonra ise, Hall ABD basınında yeniden gündem olmuştu. İlişkiye girdiği polislerin kendisini taciz ettiğini öne sürdü ve cinsel anlamda sömürüldüğünü savundu. Öte yandan Hall karakolda, düzenli olarak 'cinsel imalar ve müstehcen davranışlarla dolu' tacize uğradığını da savundu.

Mahkeme belgelerinde kayıtlara geçen ifadelerde, olayın ortaya çıkmasından sonra Hall'ün intiharın eşiğinden döndüğü ortaya çıktı.

Adalet istediğini belirten Hall'ün davası 18 Mart 2025 tarihinde görülecek. 61 sayfalık itirafta Hall, ilişki yaşadığı polislerin bir süre sonra birbirini kıskandığı için skandalın patlak verdiğini düşündüğü yazıldı.

Haberin Devamı

IRKÇILIK İDDİASI

Karakolda müstehcen ilişki skandalında yeni gelişme Dava açmaya hazırlanıyor

Olayda yaşanan son gelişmeye göre ise, müstehcen ilişki skandalına karışan polis memurlarından Lewis Powell, ırkçılığı gerekçe göstererek belediyeye dava açmaya hazırlanıyor.

Powell kendisine beyaz memurlardan farklı davranıldığını, yalan söylemesinin istendiğini ve hiçbir kuralı ihlal etmediğini savundu.

Eski polis memuru şimdi La Vergne şehrine, belediye başkanı Jason Cole'a, LAPD İK Direktörü Andrew Patton'a ve Eski Polis Şefi Chip Davis'e dava açıyor.

Davasında bunun ırkından kaynaklandığını savunarak polis teşkilatında kalmasına izin verilen diğer polis memurlarının 'beyaz' olduğuna dikkat çekti.

Powell'ın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Beyaz ve erkek olanlar hariç, olaya karışan tüm memurların işine son verildi ve karalandılar. En azından kısmen ırksal önyargıya dayanıyor."