Dünya Karşınıza çıkan kişi gerçek yüzünü gizliyorsa parmaklarına bakın! Sevgiliniz psikopat mı?

Karşınıza çıkan kişi gerçek yüzünü gizliyorsa parmaklarına bakın! Sevgiliniz psikopat mı?

18.01.2024 - 06:48 | Son Güncellenme:

Tabii ki kimseyi kolundan tutup psikiyatriste götüremezsin. Ama parmaklarına bakabilirsin. Uzmanlara göre, kişinin yüzük parmağı, işaret parmağından uzunsa psikopat olma ihtimali yüksek!

Karşınıza çıkan kişi gerçek yüzünü gizliyorsa parmaklarına bakın Sevgiliniz psikopat mı

İki kadın aralarında konuşuyor. Biri diğerine, “Bu adam tanıştığımızda melek gibiydi. Evlendikten sonra psikopat olduğu ortaya çıktı. Meğer raporu da varmış, hiç anlamamışım. İş işten geçti, dünyam karardı, ne yapacağım?”

Haberin Devamı

Karşınıza çıkan kişi gerçek yüzünü gizliyorsa parmaklarına bakın Sevgiliniz psikopat mı

Yüzük parmağı, işaret parmağından biraz uzun. Psikopat mı?

Dünya işte bu tür vakalarla dolu ve bu yüzden özellikle de ülkemizde birçok dramatik olay yaşanıyor. Bilim insanlarına göre, tanıştığınız kişinin, psikopat olup olmadığını anlamanın çok basit bir yolu var. Karşınızdaki kişinin parmaklarına bakmak. Eğer yüzük parmağı, işaret parmağından uzunsa aman uzak durun. Çünkü bu kişinin psikopat olma ihtimali yüksek. Kanada’daki araştırma kuruluşu “Centre de Recherche Charles-Le Moyne”un analizine göre, psikopatlığı gösteren biyolojik semptomlar da bulunuyor. Yüzük parmağının işaret parmağından daha uzun olması da psikopatlığın, biyolojik kökenli bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Bilim insanları, düşük 2D:4D oranının (yüzük ve işaret parmağı arasındaki oran) psikopati, madde bağımlılığı ve antisosyal davranışlarla bağlantılı olduğunu buldu. Çalışmada bağımlılık sorunu ve kişilik bozukluğu olan kişilerle, sağlıklı kişilerin parmakları incelenerek sonuca varıldı. (Bilim, psikopatlığı kişilik bozukluğu olarak tarif ediyor).

Haberin Devamı

Karşınıza çıkan kişi gerçek yüzünü gizliyorsa parmaklarına bakın Sevgiliniz psikopat mı

2008 yapımı “Kara Şövalye” filminde Heath Ledger’in canlandırdığı Joker karakteri de psikopat bir katildi.

KADINLA ERKEKTE HORMON FARKLILIĞI ETKİLİ

Uzmanlar uyardı: “Yüzük parmağı işaret parmağından uzun olan herkes psikopat değildir. Bilim, araştırmak demektir. Bu araştırmadan böyle bir sonuç çıktı. Ama başka araştırmalar da gerekir. Parmak uzunluğu, fetüsün rahimde maruz kaldığı testosteron ve östrojen hormonlarının miktarından etkileniyor. Testosteron seviyelerinin yüksekliği nedeniyle erkekler daha uzun yüzük parmaklarına sahip olabiliyor. Çalışmamıza katılanlarda psikopatlık belirtileri ne kadar fazlaysa ana karnındayken daha yüksek testosterona daha az östrojene maruz kaldıkları ortaya çıktı.”