Dünya Kavuran sıcaklar İtalya’da can aldı

Kavuran sıcaklar İtalya’da can aldı

14.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa’da sıcak hava dalgası rekor kırmaya devam ediyor. Avrupa ve Kuzey Afrika’yı kavuran sıcak hava dalgası, bazı yerlerde rekor değerlere çıktı.

Uzmanlara göre, İspanya, Fransa, Yunanistan, Hırvatistan ve Türkiye’de bazı bölgelerde hava sıcaklığı 40 dereceyi aşabilir. Avrupa’nın güneyinin büyük bir bölümünde sıcaklıkların 40 dereceyi aşacağını belirtildi. Avrupa’da geçen yıl aşırı sıcaklara bağlı 60 bin ölüm gerçekleşirken bu yıl daha fazla ölümün olmasından endişe duyuluyor. İngiltere Ulusal Hava Servisi MET Ofis ise sıcaklıkların yarın zirve yapacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Yol işçisi öldü

İtalya’daki hava sıcaklığının ise 48.8 dereceye kadar yükseleceği öngörülürken, başkent Roma’nın yanı sıra Bologna ve Floransa’nın da aralarında bulunduğu 10 şehir için kırmızı alarm verildi. İtalya’nın kuzeyinde etkili olan sıcak hava dalgası ise 1 kişinin ölümüne yol açtı. Lodi kentinde fenalaşan 44 yaşındaki yol bakım çalışması yapan işçi kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

Kavuran sıcaklar İtalya’da can aldı

İtalyan siyasetçi Nicola Fratoianni ise sosyal medyadan “Dayanılmaz bir sıcak hava dalgasıyla karşı karşıyayız. Belki de Lodi’de yaşanan trajedinin benzerlerinden kaçınmak için en sıcak saatlerde çeşitli önlemler alınmıştır” paylaşımı yaptı. İtalya medyası, sıcak hava dalgasına “Cerberus” adını verdi. Cerberus, Yunan Mitolojisi’nde Hades’in kapılarını koruyan, yaşayan herhangi bir kişinin girmesini ve herhangi birinin kaçmasını önleyen 3 başlı köpek. Dante’nin Cehennemi’nde ise cehennem kapılarından korunmak üzere tasvir ediliyor.

Haberin Devamı

Kavuran sıcaklar İtalya’da can aldı

Sıcaklığın yaklaşık 40 dereceye ulaştığı Makedonya’da serinlemek isteyenler Üsküp’deki Treska Nehri’ne girdi.