Dünya Kim Jong-un elinde tüfeğiyle fotoğraflandı: Askerlerine bizzat rehberlik etti

Kim Jong-un elinde tüfeğiyle fotoğraflandı: Askerlerine bizzat rehberlik etti

07.03.2024 - 13:54 | Son Güncellenme:

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, imzası haline gelen siyah deri ceketiyle askerlerini denetleyip eğitimlerine eline tüfeğini alarak bizzat rehberlik etti. Yaptığı konuşmada, kendisine 'derin sadakatlerini sunan' birliklerinden, ülkelerinin güvenliği için verilen kutsal mücadelede kendisine katılmalarını istedi.

Kim Jong-un elinde tüfeğiyle fotoğraflandı: Askerlerine bizzat rehberlik etti

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, ABD ve Güney Kore'ye karşı 'daha güçlü savaş yetenekleri' çağrısı yaptı ve askerlerinden ülkenin güvenliği için verilen 'kutsal mücadelede' kendisine katılmalarını istedi.

Haberin Devamı

'DENETLEMEK' ÜZERE SAHAYA İNDİ

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Savunma Bakanlığı'nın işgal provası olarak yorumladığı ve halihazırda devam etmekte olan Güney Kore-ABD askeri tatbikatlarına cevap sözü vermesinin ardından, geçtiğimiz Perşembe günü, ABD ve Güney Kore'ye karşı daha fazla savaş kapasitesi çağrısında bulundu.

Kim Jong-un elinde tüfeğiyle fotoğraflandı: Askerlerine bizzat rehberlik etti

Kim, batıdaki bir operasyonel eğitim üssüne gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, ordunun 'mükemmel savaş hazırlığı için savaş yeteneklerini hızla geliştirmeyi amaçlayan fiili savaş tatbikatlarını istikrarlı şekilde yoğunlaştırması' gerektiğini kaydetti. Kuzey Kore lideri, "Düşmanların sürekli tehdidini ezici bir güçle kontrol altına almak için artan hazırlığın gerekli olduğunu" söyledi.

Haberin Devamı

Bölgedeki askeri birliklerin eğitim manevralarına rehberlik eden Kim, eline kalaşnikof tüfeğini alarak eğitime bizzat eşlik etti. Resmi Kore Merkezi Haber Ajansı'ndaki (KCNA) görüntülerde, Kuzey Kore liderinin imzası haline gelen siyah deri ceketiyle, kamuflajlı ağır silahlı askerlerle konuştuğu, yanı sıra ateş tatbikatlarını ve silahları denetlediği görüldü. KCNA fotoğrafları ayrıca Kim'in, 'ülkenin güvenliği için verdiği kutsal mücadelede' kendisine 'derin bağlılık sözü veren' askerleri tarafından alkışlandığını da ortaya koydu.

Kim Jong-un elinde tüfeğiyle fotoğraflandı: Askerlerine bizzat rehberlik etti

'EZİCİ ŞEKİLDE KARŞILIK VERİLECEK'

Daha önce de daha güçlü bir ordu için benzer çağrılarda bulunmuştu. Ancak son talebi, Kuzey Kore Savunma Bakanlığı'nın 'gerekli askeri faaliyetler' yürütme tehdidinden yalnızca iki gün sonra kayıtlara geçti. Bahsi geçen tehditt ise, Güney Kore-ABD askeri tatbikatlarının, Kuzey Kore'yi işgal etme girişimlerinin 'açığa çıktığı' savunması yapıldı.

Güney Kore ve ABD orduları, 11 günlük bir çalışma yapmak üzere Pazartesi günü yıllık bilgisayar simülasyonlu komuta merkezi eğitimlerine ve çeşitli saha tatbikatlarına başladı. Bu yılki tatbikatlar, geçen yıl yapılan sayının iki katı olan 48 saha tatbikatını içeriyor. İki ülke tatbikatlarının, doğası gereği savunma amaçlı olduğunu söylüyor. Öte yandan Kuzey Kore, daha önce Güney Kore-ABD askeri tatbikatlarına füze ve diğer silah testleriyle karşılık verdi.

Haberin Devamı

Güney Kore Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jeon Ha Gyu gazetecilere verdiği demeçte, Güney Kore'nin Kuzey Kore'nin herhangi bir provokasyonuna 'ezici şekilde' karşılık verileceğini söyledi. Kuzey Kore'nin nükleer ve füze tehditlerini arttırdığı zaman diliminde, Güney Kore-ABD tatbikatlarını işgal provası olarak nitelendirmesinin 'anlamsız' olduğunu belirtti.

Kim Jong-un elinde tüfeğiyle fotoğraflandı: Askerlerine bizzat rehberlik etti

YARIMADA'DA DÜŞMANLIKLAR TIRMANIŞTA

Kuzey Kore 2022 yılından bu yana füze denemelerini sürdürüyor. Kore Yarımadası'ndaki düşmanlıklar ise tırmanışta. Testlerin çoğu, Güney Kore'ye ve ABD anakarasına saldırmak için tasarlanmış nükleer kapasiteli füzeleri içeriyordu. Bu yıl, Kuzey Kore altı tur füze testi gerçekleştirdi. ABD ve Güney Kore kuvvetleri ise, eğitim tatbikatlarını genişleterek karşılık verdi.

Uzmanlar, Kuzey Kore'nin büyük bir silah cephaneliğinin ABD ile gelecekteki diplomaside nüfuzunu muhtemelen artıracağına inandığını anlatıyor. Kuzey Kore'nin nükleer silahlarını korurken kapsamlı yaptırımların hafifletilmesini isteyeceğini tahmin ediyorlar. Gözlemciler ise, ABD ve Güney Kore'de büyük seçimler yaklaşılırken, Kuzey Kore'nin bu yıl daha provokatif silah testleri ve ateşli söylemlerle gerilimi artırmasının beklendiğini kaydediyor.