Dünya Körfez Karteli: Meksika'nın gizli sahipleri! ABD'li turistlerin katili kim? İddialar korkunç

Körfez Karteli: Meksika'nın gizli sahipleri! ABD'li turistlerin katili kim? İddialar korkunç

09.03.2023 - 11:16 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz günlerde Meksika'da kaçırılan 4 ABD'li dünya basınında manşet oldu. Söz konusu olayın görüntüleri kan dondururken, olayın arkasından Meksika'nın en acımasız kartellerinden biri çıktı.

Körfez Karteli: Meksikanın gizli sahipleri ABDli turistlerin katili kim İddialar korkunç

2 gün önce 4 ABD'li, beyaz bir minivan ile sınırı geçip Meksika'ya girdi. Araç sınırın güneyindeki şehirde seyrederken, bir anda silah sesleri duyuldu. Kimliği belirsiz ağır silahlı saldırganlar ateş açtı, beyaz minivan kırmızı bir araca çarparak durabildi. Bir kişinin öldüğü silahlı çatışmanın ortasında kalan beyaz minivana isabet eden kurşunların izleri, olay yerinde çekilen ilk fotoğraflarda açıkça görülüyordu.

Haberin Devamı

Video görüntüleri ise, silahlı saldırının ardından minivandaki dört kişinin güpegündüz zorla bir kamyonete bindirildiğini gösteriyordu. Dahası, görüntüdeki kadının sürüklenerek üstüne çıkarıldığı kamyonetin rengi de beyazdı. ABD, Meksika'da silahlı saldırıya uğradıktan sonra kaçırılan dört kişi için ayakta.

Körfez Karteli: Meksikanın gizli sahipleri ABDli turistlerin katili kim İddialar korkunç

Dünya, dört ABD'linin kaçırıldığını Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) açıklamasıyla duydu. FBI'ın ilk açıklamasını 'Meksika'da dört ABD'li kayıp, kaçırılmalarından korkuluyor' başlığıyla geçen Associated Press (AP) haber ajansı, Matamoros'u Körfez uyuşturucu kartellerinin savaş alanlarından biri olarak tanımladı.

TEHLİKE ALARMI, 50 BİN DOLAR ÖDÜL

AP'ye konuşan Zindell Brown'ın kız kardeşi Zalandria Brown ise, ağabeyinin kaçırılmasını "Bu, uyanmayı umduğunuz bir kabus gibi. Ailenizden birinin bir kamyonetin arkasına atılıp sürüklendiğini görmek, bu inanılmaz" dedi. Zalandria Brown, ağabeyinin karın gerdirme ameliyatı için arkadaşlarıyla birlikte Meksika'ya seyahat ettiğini de belirtti.

Haberin Devamı

Silahlı çatışma öylesine kötüydü ki, ABD konsolosluğu tehlike alarmı verdi. FBI ise, kaçırılanların bulunması ve saldırganların ABD'ye iadesi için 50 bin dolar ödül konulduğunu duyurdu.

Körfez Karteli: Meksikanın gizli sahipleri ABDli turistlerin katili kim İddialar korkunç

KARTCNN: EL HAİTİLİLERE BENZETTİ

CNN International'a konuşan ABD'li yetkililer, ABD'lilerin bir Meksika karteli tarafından yanlışlıkla kaçırılmış olabileceğini söyledi. İsmini vermeyen yetkiliye göre, Meksika karteli ABD'lileri Haitili uyuşturucu kaçakçıları zannederek kaçırdı.

İKİ KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Meksika'nın kuzeydoğusundaki Tamaulipas eyaletinde yer alan Matamoros şehrinde silahlı kişiler tarafından kaçırılan 4 ABD vatandaşına ulaşıldı.

Tamaulipas Valisi Americo Villarreal yaptığı açıklamada, 4 ABD vatandaşından, 2’sinin sağ kurtarıldığını belirterek, 2’sinin ise hayatını kaybettiğini aktardı.

SIR PERDESİ ARALANIYOR: KÖRFEZ KARTELİ

Tüm bu gelişmeler yaşanırken olayla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Yetkililer 1930 yılından beri bölgenin en güçlü kartellerinden olan 'Körfez Karteli'nin' olayda parmağı olduğunu düşünüyor. Acımasızlığıyla bilinen kartel üyelerinin para için her şeyi yapabileceği belirtiliyor.

El Paso Polis Departmanı'nın emekli başkan yardımcısı ve eski polis müdürü Robert Almonte The Post'a kartel hakkında bilgiler vererek şöyle dedi:

Haberin Devamı

'Uyuşturucu kaçaklığı ile hala ilgileniyorlar. Fakat adam kaçırma ve gasp olaylarına son yıllarda daha fazla karışıyorlar. Kaçırıp fidye istediği şahıslardan ödemeye alamayınca 'ölümcül güç' kullanıyorlar'

Körfez Karteli: Meksikanın gizli sahipleri ABDli turistlerin katili kim İddialar korkunç


Olayın gündem olması üzerine Latin Amerika tarihi profesörü ve "The Dope: The Real History of the Drug Trade" kitabının yazarı Benjamin Smith'de konuyla ilgili görüşlerini bildirdi. Smith korkunç gelişmeyle ilgili şöyle dedi:

'Para vermezlerse insanların işletmelerine saldırıyorlar. Hala ödemezlerse öldürüyorlar. Bu durum eskiden polisin işiydi, artık Körfez Karteli gibi gruplar bunu yapıyor'

Körfez Karteli'nin para kazanma yöntemi olarak insan kaçırması hakkında açıklamalarda bulunan bir yetkili ise kartelin bunu 'Garanti para' için yaptığını belirtti. Söz konusu yetkili uyuşturucu ticaretini genellikle ABD'ye yapan kartelin parayı, malların hedefe ulaştığı taktirde aldığını ve bunun 'büyük risk' içerdiğini paylaştı.

'İŞKENCE YÖNTEMLERİNİ CJNG'DEN ÖĞRENDİLER'

Almonte isimli yetkiliye göre Körfez Karteli, 2019 yılında 'Yeni Nesil Kartel' (CJNG) ile işbirliğine gitti. Yeni Nesil Kartel'in Meksika'daki en ölümcül kartellerden biri olduğunu belirten Almonte, Körfez Karteli üyelerinin işkence etmeyi, CJNG'den öğrendiğini öne sürdü.

Körfez Karteli: Meksikanın gizli sahipleri ABDli turistlerin katili kim İddialar korkunç

ARKALARINDA POLİS VAR

Son olarak ortaya atılan bir iddiada ise Körfez Kartelinin polis üyelerinin de olduğu yönünde. ABD'lilerin kaçırılıp öldürüldüğü anlarda hiçbir şeyden korkmayan acımasız kartellerin kendilerine olan güveni de buna dayanıyor. Öte yandan şimdiye kadar söz konusu olayda sadece 1 kişinin gözaltına alınması da bu iddiayı destekler nitelikte.

Haberin Devamı

Körfez Karteli: Meksikanın gizli sahipleri ABDli turistlerin katili kim İddialar korkunç