Dünya Nefes kesen operasyon! Ruslar siperde kötü sıkıştı

Nefes kesen operasyon! Ruslar siperde kötü sıkıştı

09.03.2023 - 09:44 | Son Güncellenme:

Bir Ukraynalı askerin kamerasına yansıyan çatışma görüntüleri savaşın ne denli dehşetli olduğunu gözler önüne serdi. Söz konusu görüntüler dünya basınında gündem olurken, Rus askerlerinin çaresizliği anbean objektife yansıdı.

24 Şubat 2022 tarihinde başlayan Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 1 yıldan fazla bir süredir sürüyor. Ruslar, savaşın başındaki amaçlarının çoğunluğunu bu süreçte yerine getiremedi. Putin'in amacı Kiev'e girdikten sonra yönetimi düşürüp, Zelenskiy yerine kukla bir hükümet getirmekti. Ancak planlar işgalcilerin beklediği gibi gitmedi.

Haberin Devamı

BAKHMUT HER AN DÜŞEBİLİR

Rus ordusu Ukrayna'nın batısında istediği sonuçları alamayınca savaşı ülkenin doğusuna kaydırdı. Burada ise en kilit bölgelerden olan Bakhmut'u almak için aylardır uğraştı. Bölgeden gelen son haberlere göre şehir Wagner ordusu tarafından tamamen kuşatıldı, Bakhmut'un kısa süre içerisinde düşmesi bekleniyor.

BATI DESTEĞİ RUS ORDUSUNU YOK ETTİ

Rusya'nın Ukrayna'da başarısız olmasının en büyük sebeplerinden biri de batı desteği oldu. İşgal süreci boyunca Rusya'ya ağır yaptırımlar uygulayan ABD ve Avrupa ülkeleri son model silahları da Ukrayna'ya verince Rus ordusu dağıldı. HİMARS sistemleri işgalcileri cephe hattında durdururken, ABD, İngiltere ve Almanya'nın geçtiğimiz ay son model tankları bölgeye göndermesi sonrası Rusların işi iyice zorlaştı.

Haberin Devamı

Nefes kesen operasyon Ruslar siperde kötü sıkıştı

PUTİN DESTEK ARAYIŞINDA

Batıdan gelen destekler sonrası Putin ise Çin ve Kuzey Kore'ye çevirdi. Bu ülkelerden mühimmat desteği isteyen Putin, geçtiğimiz günlerde Çin'in en kıdemli diplomatı Wang Yi ile Moskova'da görüştü. Wang Yi'in Moskova'daki ilk randevusu, Putin'in 50 yıllık sırdaşı Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev'leydi.

Wang Yi'nin ilk görüşmesi ise, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la gerçekleşti. Rus haber ajansları, Lavrov'un Wang Yi'nin yanında yürürken gülücükler saçan fotoğraflarını dünyaya servis etti.

Nefes kesen operasyon Ruslar siperde kötü sıkıştı

RUSLARA SİPERDE BÜYÜK DARBE

Tüm bu gelişmeler yaşanırken savaşın tüm soğukluğunu insana hissettiren bir görüntü ortaya çıktı. Ukrayna'nın doğusunda çekildiği belirtilen görüntülerde Ukraynalı askerin siperdeki Rus askerlerine yaşattığı zor durum kayıt altına alındı. Dehşet anları Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 108. Ayrı Dağ Taarruz Taburundan elde edildi.

Nefes kesen operasyon Ruslar siperde kötü sıkıştı

KAÇAMAYINCA TESLİM OLDULAR

Görüntülerde bir hendekten çıkan Ukraynalı askerler Birinci Dünya Savaşı'nın ıssız savaş meydanını anımsatan bir bölgede otomatik silahlarla ateş ediyor. Daha sonra sipere el bombası atan askerler Rus ordusu ile kısa süreli bir çatışma yaşıyor. Görüntülerin devamında ise Rus askerlerinin teslim olduğu görüldü.

Nefes kesen operasyon Ruslar siperde kötü sıkıştı