Dünya Küçük kız paraları lime lime etti! 'Bir aylık geçim masrafı'

Küçük kız paraları lime lime etti! 'Bir aylık geçim masrafı'

29.12.2023 - 11:58 | Son Güncellenme:

Genç bir anne, küçük kızının oturmuş kağıtları keserek oyun oynadığını sanıyordu. Ancak bir süre sonra yanına giderek kızını kontrol ettiğinde çocuğun rastgele 'kağıtları' kesmediğini fark etti. Panikten eli ayağı birbirine dolanan kadın, ne yapacağını şaşırdı. Küçük kızın kestiği kağıtlar aslında, ailenin 1 aylık geçim masraflarına bedel olan kağıt paralardı. 

Küçük kız paraları lime lime etti Bir aylık geçim masrafı

Evde küçük çocuğunuz varsa dikkatle ilgilenmeniz gerekir. Aksi takdirde her an ciddi sorunlara yol açabilirler. Asya ülkesi Endonezya'da genç bir anne şoke edici tecrübesini sosyal medya hesabından paylaştı. Buna göre genç kadın, kızının oturmuş kağıtları keserek oyun oynadığını düşündü, ancak gerçek çok farklıydı.

Haberin Devamı

NERDEYSE BAYGINLIK GEÇİRECEKTİ

Küçük kız paraları lime lime etti Bir aylık geçim masrafı

Zavallı kadın çocuğunun yanına giderek daha yakından baktığında neredeyse baygınlık geçirecekti, kendisinin kağıt sandığı şey gerçekte paraydı. Üstelik kızı çoktan ailelerinin bir aylık geçim masraflarını karşıması gereken parayı keserek yok etmişti. Telaşla hemen kızının 'oyununu' müdahale ederek durdurdu. Kızını durdurduktan sonra ona durumu açıklamaya başladı.

Çocuk henüz çok küçük olduğu için banknotların ne işe yaradığını ve değerini bilmiyordu. Onun için banknotlar, rastgele kağıt parçalarından farksızdı. Genç anne acılı bir sesle, "Bu paralar tüm ailenin bir aylık geçim masrafı" diyerek çocuğuna neden böyle bir şey yapmaması gerektiğini anlattı. 

ELİNDEKİ TEK ÇÖZÜME BAŞVURDU

Haberin Devamı

Küçük kız paraları lime lime etti Bir aylık geçim masrafı

Genç kadın çaresizce, bu aşamadan sonra yapabileceği tek şey olan yapıştırma çözümüne başvurmaya karar verdi ve kurtarılabilir durumdaki kağıt para parçalarını birbirine bantlayarak durumu düzeltmeye çalıştı.

Endonezya Ulusal Bankası hasarlı banknotları kabul ediyor. Buna göre, yalnızca banknotun değeri zarar görse dahi belirlenebilmesi talep ediliyor. Hasarlı banknotlar, eşdeğer değerde bir para birimiyle takas edilmek üzere yerel bir bankaya götürülebilir. Genç kadın daha sonra, zarar gören paraları yeni banknotlarla başarılı şekilde değiştirmek için Merkez Bankası'na götürdü.

Yazarlar