Dünya Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rus Savunma Bakanı Şoygu'ya yeni silahlarını tanıttı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rus Savunma Bakanı Şoygu'ya yeni silahlarını tanıttı

27.07.2023 - 16:20 | Son Güncellenme:

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rus Savunma Bakanı Şoygu'ya yeni askeri mühimmatlarını gösterdi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rus Savunma Bakanı Şoyguya yeni silahlarını tanıttı

Rusya ile iş birliğini geliştirmek isteyen Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong Un, Rusya Savunma Bakanına ülkenin en yeni ve en gelişmiş silahlarını tanıttı. Devlet medyasının bildirdiğine göre Kim, Rus bakan Sergey Şoygu ile birlikte Kuzey Kore'nin yeni insansız hava araçlarının (İHA) da bulunduğu mühimmat sergisini gezerek yeni nesil silah ve füzeleri inceledi.

Haberin Devamı

Kore Savaşı'nı sonra erdiren Panmunjom Ateşkes Antlaşması'nın 70'inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında gerçekleşen ziyarette ayrıca güvenlik konularının ele alındığı aktarıldı. Kuzey Kore'nin tarihi bir müttefiki olan Rusya, Pyongyang'ın dostane ilişkiler sürdürdüğü birkaç ülkeden biri. 

DESTEK MESAJI

Kuzey Kore lideri, Moskova'nın Ukrayna'yı işgaline verdiği destekte geri adım atmadı. Devlet ajansı, ziyaret sırasında Kim'in, Şoygu'ya, "Rus ordusu ve halkının büyük başarılar elde edeceğine olan inancını defalarca dile getirdiğini" ekledi.

Oslo Üniversitesi'nde Kore çalışmaları profesörü olan Vladimir Tikhonov AFP'ye yaptığı açıklamada "Rusya'nın Kuzey Kore askeri sanayisinin konvansiyonel silahlar alanındaki potansiyeline ihtiyacı olabilir, Kuzey Kore ise Rusya'dan füze teknolojisi transferiyle ilgilenebilir" dedi.