Dünya Libya’ya ilk yardım eli Türkiye’den

Libya’ya ilk yardım eli Türkiye’den

13.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Daniel Kasırgası’nın vurduğu Libya’da can ve mal kaybı artarken, uluslararası çağrı doğrultusunda yardım elini uzatan ilk ülke Türkiye oldu.

Libya’ya ilk yardım eli Türkiye’den

Türkiye, Libya’da hükümetin uluslararası insani yardım çağrısı yapmasıyla harekete geçti. Yardım operasyonu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla planlandı. Arama kurtarma ekipleri, araç ve ekipmanları ile çadır, battaniye, gıda, hijyen kolisi gibi malzemeleri taşıyan Türk Hava Kuvvetleri’ne ait üç kargo uçağı, dörder saatlik periyotlar ile Ankara Mürtet Hava Meydan Komutanlığı’ndan havalandı. AFAD Başkanı Okay Memiş, “Türk milletinin yardım elini kardeş Libya halkına uzatacağız” dedi.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığı dün uçakların Libya’ya ulaştığını duyurdu. Bakanlığın paylaşımında, “Türkiye, yardım çağrısında bulunan dost ve kardeş ülke Libya’ya yardım elini uzatan ilk ülke oldu. Hava kuvvetlerimize ait uçaklarla, AFAD’ın arama kurtarma ekipleriyle  yardım malzemelerini Libya’ya ulaştırdık” denildi. İlk etapta bölgeye gıda, çadır, hijyen malzemesi ve battaniye ulaştıran Türk Kızılayı da yardıma devam edileceğini duyurdu.  

Erdoğan, Menfi ile görüştü 

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi ile dün telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya’daki sel felaketi nedeniyle Menfi’ye üzüntülerini bildirerek geçmiş olsun ve taziye dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin afetle mücadelede dost ve kardeş Libya halkının her zaman yanında olduğunu ve yardımların süreceğini ifade etti” denildi.