Dünya Mafya patronunu ‘Google’ yakalattı

Mafya patronunu ‘Google’ yakalattı  

07.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Roma'dan bir cezaevinden kaçan İtalyan mafya patronlarından Giocchino Gammino, 20 yıl sonra Google Maps sayesinde İspanya'da bir kasabada yakalandı. Tutuklanan mafya liderinin ilk sorusu 'Beni nasıl buldunuz?' oldu.

Mafya patronunu ‘Google’ yakalattı

Roma'daki bir cezaevinden 2002'de kaçan İtalyan mafya lideri Gioacchino Gammino, İspanya'nın Galapagar kasabasında yakalandı. Gammino'yu ele veren şey ise Google Maps (Google Haritalar) yakalanması oldu. 20 yıldır aranan 61 yaşındaki Gammino'un Galapagar kasabasında "Manuel" adıyla yaşadığı tespit edildi. Polis, Google Street View'de bir manavın önünde Gammino'ya benzeyen bir kişinin tespit edilmesinin firarinin yakalanmasında önemli bir rol oynadığını açıkladı.

Haberin Devamı

'Nasıl buldunuz?'

Gammino, Roma'daki bir cezaevinden 2002'de kaçtı ve bir yıl sonra cinayetten ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Gammino, "Stidda" diye bilinen Sicilyalı bir mafya şebekesinin üyesi ve ülkenin en çok aranan gangsterlerinden biriydi. Gammino 17 Aralık'ta tutuklandı ancak mafya patronunun yakalanması çarşamba günü La Repubblica gazetesi tarafından duyuruldu. Gammino'nun tutuklanmasından sonra polise "Beni nasıl buldunuz? 10 yıldır ailemi bile aramadım" dediği kaydedildi. İspanya'da tutuklanan mafya liderinin şubat sonunda iade edilmesi bekleniyor.