Dünya Misket bombası ölümleri Suriye’yi bile geçti

Misket bombası ölümleri Suriye’yi bile geçti

06.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ukrayna’da misket bombasından ölenlerin sayısı Suriye’de aynı sebepten hayatını kaybedenlerin sayısını aştı.

Misket bombası ölümleri Suriye’yi bile geçti

Ölümlere ve sakatlanmalara neden olan misket bombasının yasaklanması için çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşu Misket Bombası Koalisyonu’nun (CMC) raporuna göre, 2022 yılında Ukrayna’da 300’den fazla kişi misket bombaları nedeniyle yaşamını yitirdi, 600’den fazla kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Ukrayna’nın Kramatorsk kentinde bir tren istasyonunun bombalandığı ve 53 kişinin hayatını kaybettiği saldırı, misket bombasıyla tek seferde en fazla kişinin öldüğü saldırı oldu. Olayda 135 kişi de yaralanmıştı.

Cephedeki mücadele ise devam ediyor. Son olarak Rusya Savunma Bakanlığı, 1’si Moskova Bölgesi’nde, 1’i Kırım semalarında, 2’si Moskova Bölgesi’ne komşu Tver Bölgesi’nde ve 1’i Kaluga Bölgesi’nde olmak üzere 5 Ukrayna İHA’sının imha edildiğini duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in de cephe hattına ziyaretleri sürüyor. Donetsk ve Zaporijya bölgelerini ziyaret eden Zelenskiy, bölgede konuşlanmış askerlerle görüştü ve sahadan gelen raporları değerlendirdi. Ukrayna liderinin dün de büyük bir mücadeleye sahne olan Bahmut cephesini ziyaret ettiği öğrenildi.

Yazarlar