Dünya Mübarek gösterileri hız kesmiyor

Mübarek gösterileri hız kesmiyor

03.06.2012 - 11:18 | Son Güncellenme:

Mısır’da Mahkeme Başkanı Ahmd Rıfat'ın Devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile ilgili ömür boyu müebbet hapis cezası kararının okumasının ardından salonda, mahkeme çevresinde daha sonra Tahrir ve Mısır genelinde protesto gösterileri başladı. Öğlen saatlerinde Tahrir'de toplanmaya başlayan devrimciler, mahkemenin Mübarek'e verilen cezayı reddederek kararı tekrar gözden geçirmesini istediler.

Mübarek gösterileri hız kesmiyor

MISIRLILAR TAHRİR'DE SABAHLADI

Haberin Devamı

Yüz binlerce kişi Tahrir'de toplanırken Mısır’ın diğer illeri İskenderiye, Suveyş, Beni Suyef, İsmailiye, PorsdSaid, Şarkıyye de protesto gösterileri düzenlendi.

Tahrir meydanına ilerleyen saatlerde Cumhurbaşkanı adayları Ebul Futuh, Sebbahi ve Müslüman Kardeşler adayı Muhammed Mursi geldiler.

Mursi, Tahir'e Ömer Makram camisinin bulunduğu yerden arabasıyla giriş yaptı. Omuzlarda protestoculara destek verdi. Halkı selamladı. Mursi kalabalık nedeniyle ilerleyemedi. Daha sonra tekrar arabasında bindi. Müslüman Kardeşler taraftarları Mursi’nin güvenliğini sağladı.

Tahrir'deki gösterilere kadınlar ve çocuklar da katıldı. Protestocular, “Mahkeme kararı batıl, Devrim sürüyor, İstediğimizi alıncaya kadar Tahrir'den gitmeyeceğiz, Mübarek idam, Şefik adaylıktan çekil” sloganları attılar.

Dün, yaşanan çatışmalarda Kahire'de 55 diğer illerde 6 kişi yaralandı.

Abdullah İsmail, "Eski rejim zalim bir hükümetti. Bu kararı beklemiyorduk. Hırsızlar serbest bırakılıyor. Biz ikinci devrim için Tahrir'e indik. Biz mahkemeden idam kararını çıkmasını istiyoruz. Verilen bu kararla bizi tahrik etmek istiyorlar" dedi. Husam Bedevi ise, "Mahkeme kararı geçersizdir. Mübarek’e ömür boyu hapis nasıl verilir.Yüzlerce kişi öldürüldü. Bu arkadaşlarımızı kim öldürdü. Biz mi kendi arkadaşlarımızı mı öldürdük nasıl bir karar bunu kabul etmiyor" diye konuştu.

Eski rejimi getirmek istediklerini ifade eden İsmail Bekr, “Mübarek gitti şimdi de onun adamı Ahmed Şefik aday oldu. Biz yapılanları görüyoruz sessiz kalamayız devrimimizi tamamlayacağız. Hürriyetimizi geri alacağız ve Ordu'nun idareyi sivil idareye teslim etmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.