Dünya Netanyahu’nun gelişi ‘kalp’ten erteleniyor

Netanyahu’nun gelişi ‘kalp’ten erteleniyor

24.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’ye gelmesi beklenen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu önceki gece acilen kalp ameliyatına alınırken, seyahatlerinin de ertelendiği bildiriliyor. Geçen hafta fenalaşarak hastaneye kaldırılan Netanyahu’ya kalp tekip cihazı takılmıştı

Netanyahu’nun gelişi ‘kalp’ten erteleniyor

DIŞ HABERLER - Yeniden başbakan seçildikten sonra, özellikle yargıda değişiklik konusundaki ısrarı yüzünden ülkesinde protestoların hedefinde yer alan Binyamin Netanyahu’nun, 28 Temmuz’da Türkiye gelmesi bekleniyordu. Ancak Netanyahu’nun önceki gece apar topar hastaneye kaldırılması ve kendisine kalp pili takılmasının ardından söz konusu seyahatin ertelendiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde fenalaşarak hastaneye kaldırılan ve kendisine kalp takip cihazı takıldığı bildirilen Netanyahu’nun, yine ritm bozukluğu sorunu yaşadığı ve önceki gece hastaneye kaldırılarak kendisine kalp pili takıldığı haber verildi. Doktorları, Netanyahu’nun Tel Aviv’deki bir hastanenin kardiyoloji bölümünde gözetim altında tutulduğunu bildirirken, Sheba Tıp Merkezi Aritmi Merkezi Yöneticisi Roy Beinart, “İmplant herhangi bir komplikasyon olmadan sorunsuz şekilde gerçekleşti. Hayati tehlikesi yok, kendini çok iyi hissediyor ve günlük rutinine geri dönüyor” ifadesini kullandı.
Bununla birlikte Başbakanlık Ofisi, kalp pili naklinden sonra Netanyahu’nun birkaç hafta tıbbi gözetim altında tutulması gerektiğini ifade ederken, İsrail medyası, Netanyahu’nun 28 Temmuz’da Türkiye’ye yapacağı ziyaretin yanı sıra Kıbrıs seyahatinin de ertelendiğini yazdı. Son olarak 2008 yılında dönemin başbakanı Ehud Olmert, Türkiye’yi ziyaret etmiş ve dönemin başbakanı Erdoğan ile görüşme gerçekleştirmişti.

Haberin Devamı

Susuz kalmıştı

İsrail Başbakanı Netanyahu, geçen hafta tatilde aşırı sıcaklardan korunmadığı için “susuz kaldığı” gerekçesiyle hastaneye kaldırılmış, sonrasında da kalp monitörüne bağlanmıştı.

Başbakanlık Basın Ofisi, Netanyahu’nun taburcu edileceğini belirtirken, Başbakan Yardımcısı Yariv Levin’in hastanede kendisine eşlik ettiği kaydedildi. Bununla birlikte Netanyahu, “yargıda değişiklik”le ilgili meclis oylamasında hazır bulunacağını öne sürdü. Önceki gün ve dün ülke genelinde on binlerce kişi, yargıda yapılması istenen değişikliklere karşı yürüyüşler düzenledi. Reform karşıtlarının Ağlama Duvarı’ndan başlayarak oluşturduğu ve on binlerce kişinin katıldığı insan zincirine muhalefet liderleri de destek verdi. 4 günlük yürüyüş gerçekleştiren protestocular, Kudüs’teki İsrail Parlamentosu önünde çadır kurdu, geceyi sokaklarda geçirdi.

Uzmanlar, yargıda yapılacak değişikliklerin, yolsuzluk suçlamasıyla davası devam eden Netanyahu’nun Yüksek Mahkeme’nin bağımsızlığını zedeleyeceğini belirtiyor. Netanyahu ise reformların hükümet organları arasında denge sağlayacağını iddia ediyor.