Dünya Nükleer füze taşıyan uçakla seyahat! Putin yere iner inmez orduya talimat gönderdi

Nükleer füze taşıyan uçakla seyahat! Putin yere iner inmez orduya talimat gönderdi

22.02.2024 - 18:04 | Son Güncellenme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nükleer füze taşıyabilen Tu-160M model uçakla seyahat etti. Uçaktan iner inmez açıklamalarda bulunan Rus lider, orduya hemen talimat verdi.

Nükleer füze taşıyan uçakla seyahat Putin yere iner inmez orduya talimat gönderdi

Rus ordusu nükleer bazda 2022'nin sonu ve 2023 yılı içerisinde büyük bir atılım gerçekleştirdi. Savunma Bakanı Sergey Şoygu 2023'ün hemen başında yaptığı açıklamada "Sarmat" kıtalararası balistik füzenin daha önce "başarılı şekilde" denendiğini ve bu füzelerin konuşlandırılması sürecinin başladığını söyledi. Nitekim Rus ordusu 2023 yılı içerisinde Ukrayna'da sık sık bu füzeyi kullandı. Rusya’nın Hava Stratejik Nükleer Kuvvetlerine "Tu-160M" ve "Tu-95M" tipi savaş uçaklarının dahil edildiğini aktaran Şoygu, "Tsirkon" hipersonik füzesinin seri sevkiyatına başlandığı bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

Şoygu ayrıca geçtiğimiz yıl Rusya’nın "nükleer üçlemesinin" (stratejik bombardıman uçakları, zemine kurulu füzeler ve balistik füze denizaltıları) stratejik caydırıcılığının yüksek seviyede olduğunu dile getirdi ve Stratejik Nükleer Kuvvetlerin hazırlık seviyesinin yüzde 91,3'e çıkarıldığını söyledi.

PUTİN TU-160M İLE UÇTU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, modernize edilen Tu-160M ​nükleer füze taşıyan uçakla Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da uçuş gerçekleştirdi. Uçakla ilgili bilgiler veren Rus lider, "Mükemmel bir teknoloji, tam bir yeni nesil uçak çok güvenli. Savunma Bakanı Şoygu'ya envantere dahil edilmesini söyleyeceğim" dedi.

Nükleer füze taşıyan uçakla seyahat Putin yere iner inmez orduya talimat gönderdi

2 BİN KİLOMETRE HIZ

Öte yandan Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov ise Putin'in uçuş rotasının güvenlik gerekçesiyle gizli tutulduğunu bildirdi. Nükleer silah taşıma kapasitesine sahip "Tu-160M", 2 bin kilometreye ulaşarak ses hızının üzerine çıkabiliyor.

Haberin Devamı

Nükleer füze taşıyan uçakla seyahat Putin yere iner inmez orduya talimat gönderdi