Dünya Oğlu ile annesi arasında seçim yaptı! Deprem felaketinde en acı karar

Oğlu ile annesi arasında seçim yaptı! Deprem felaketinde en acı karar

11.09.2023 - 16:06 | Son Güncellenme:

Fas'ta meydana gelen ve 2500'den fazla insanın yaşamını yitirdiği depremden geriye trajik hikayeler kaldı. Bu hikayelerden biri de Tayeb ait Ighenbaz isimli bir çobana ait.

Oğlu ile annesi arasında seçim yaptı Deprem felaketinde en acı karar

Fas'ın ünlü turizm bölgesi Marakeş'in yaklaşık 70 kilometre uzağında meydana gelen deprem, Atlas Dağları'ndaki bazı köyleri haritadan sildi. Faslı ve uluslararası kolluk kuvvetleri ve yardım görevlileri, kamyonlar ve helikopterlerle depremden en çok etkilenen ücra dağ kasabalarına ulaşmaya çalışıyor. Bölge sakinleri yiyecek, su ve elektrik bekliyor.

Haberin Devamı

'HER ŞEY ÇOK ÇABUK OLDU'

Bölgede can kayıpları arttıkça trajik hikayelerin sayısı da çoğalıyor. Bunlardan biri de Tayeb ait Ighenbaz'a ait. Atlas Dağları'nda keçi çobanlığıyla uğraşan Tayeb, Cuma gecesi ülkedeki son 60 yılın en büyük depremiyle sarsıldığı sırada eşi, iki çocuğu ve ebeveynleriyle birlikte küçük taş evlerindeydi. 'Her şey çok çabuk oldu' diyen Tayeb, BBC muhabirlerine molozları gösterdi, annesi ve babasının cesetlerinin olduğu molozları.

Oğlu ile annesi arasında seçim yaptı Deprem felaketinde en acı karar

'ANNEM VE OĞLUM ARASINDA KALDIM'

Felaket sonrası kendini dışarı atabilen Tayep kadar oğlu ve annesi şanslı değildi. Yıkılan evlerine geri döndüğünde hem oğlunu hem de anne ve babasını enkaz altında kalmış halde buldu. Oğlunun elinin molozların arasından geçtiğini görebiliyordu. Tayep, hızlı hareket etmesi gerektiğini biliyordu ve oğlu Adam'a doğru yöneldi ve onu çıkarmak için çaresizce enkazı kazdı.

Haberin Devamı

Büyük bir taş levhanın altında mahsur kalan anne ve babasına döndüğünde artık çok geç olduğunu gördü. Dev taşlar anne ve babasının üzerine düşmüştü. Tayep o anlarla ilgili Gözlerinde yaşlarla 'Annem ve oğlum arasında seçim yapmak zorunda kaldım' diyor ve ekliyor:

'Annemle babama yardım edemedim çünkü duvar vücutlarının yarısının üzerine çöktü. Çok üzücü. Annemle babamın öldüğünü gördüm'

Oğlu ile annesi arasında seçim yaptı Deprem felaketinde en acı karar

50 yaşında hayata yeniden başlamak zorunda olduğunu kaydeden Tayep felaketi şöyle yorumluyor; 'Anne-baba yok, ev yok, yiyecek yok, kıyafet yok. Yeniden başlayacağım'

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Acil durum müdahale çalışmaları, ekipler depremden en çok etkilenen köylere ulaşmak için dağ yollarını aşmaya çalışıyor. Birçok bölgeye yiyecek, su ve elektrik ulaştırılamıyor. Fas Parlamentosu üyelerinin, Kral 6. Muhammed'in talebi üzerine depreme müdahale için bir hükümet fonu oluşturmak üzere toplanması planlanıyor.

Oğlu ile annesi arasında seçim yaptı Deprem felaketinde en acı karar